Pranešama, kad migrantai pajudėjo nuo susitikimo taško prie vienos degalinės.

Naujienų portaluose jau dalinamasi ir vaizdo įrašais.

Lenkijos tarnybos anksčiau sekmadienį pranešė, kad iš Baltarusijos į šalies teritoriją mėginusi patekti migrantų grupė apmėtė lenkų policininkus akmenimis. Vienas jų pataikė pareigūnui į šalmą.

Policija nurodo, kad incidentas įvyko šeštadienio vakarą prie Klukoviče Kolonijos kaimo, esančio pasienyje su Baltarusija. Smūgis buvo toks stiprus, kad „buvo pažeistas policininko galvą saugojęs šalmas“, nurodė šalies policija.

Dar vienas incidentas įvyko keliomis valandomis anksčiau. Maždaug 50 migrantų jėga prasibrovė per sieną prie kito pasienio kaimo – Stažinos. Pareigūnai sulaikė 22 Irako piliečius.

Tai buvo naujausi incidentai Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, kur pastaruoju metu yra kilusi didžiulė įtampa.

Pasieniečiai sekmadienį įspėjo, jog matyti ženklų, kad „šiandien bus surengtas didesnio masto bandymas kirsti sieną“.

Lenkijos premjeras: Lenkija, Lietuva ir Latvija tariasi pasinaudoti NATO sutarties 4-uoju straipsniu

Lenkija, Lietuva ir Latvija diskutuoja apie galimybę pasinaudoti Šiaurės Atlanto sutarties 4-uoju straipsniu dėl migrantų krizės prie Baltarusijos sienos. Tai sekmadienį paskelbtame interviu Lenkijos spaudos agentūrai pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Diskutuojame su Latvija ir ypač su Lietuva, ar įjungti 4-ąjį (NATO sutarties) straipsnį. Šis sprendimas numato, kad šalys surengs bendras konsultacijas kas kartą, kai, bet kurios nors jų nuomone, iškils pavojus kurios nors iš sąjungininkių teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei arba saugumui. Panašu, kad tai tampa vis labiau būtina. Nes nepakanka vien tik viešai reikšti mūsų susirūpinimą – dabar reikia konkrečių žingsnių ir viso Aljanso įsitraukimo“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)