„Galiu patvirtinti, kad Spin Garo rajone esančioje mečetėje per penktadienio pamaldas nugriaudėjo sprogimas. Yra aukų ir sužeistųjų“, – sakė pareigūnas.

Sprogimas nugriaudėjo šios rytinės provincijos Spin Garo rajone, kur aktyviai veikia džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) nuo to laiko, kai valdžią šalyje perėmė Talibanas.

„Naujausiais duomenimis, trys žmonės žuvo, 15 buvo sužeisti“, – AFP pranešė vietos ligoninės gydytojas.

IS atšaka Afganistane, veikianti Nangarhare nuo 2015 metų, yra prisiėmusi atsakomybę už virtinę kruvinų išpuolių, surengtų šalyje po talibų sugrįžimo į valdžią rugpjūtį.

Per vieną vėliausių tokių atakų, įvykdytą lapkričio pradžioje, IS kovotojai įsiveržė į Kabule įsikūrusią Nacionalinę karinę ligoninę ir nužudė mažiausiai 19 žmonių, o dar daugiau kaip 50 sužeidė.

Anksčiau šiemet daugiau nei 120 žmonių žuvo per IS išpuolius prieš dvi mečetes, kur lankydavosi daug etninių hazarų mažumos narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)