Vienas iš trijų, irakietis, buvo nuvežtas į ligoninę, kai netoli Hajnowkos vienas vagių metaliniu strypu trenkė jam į galvą. Siras, kirtęs sieną su irakiečiu ir jo žmona, sakė, kad juos užpuolė trys žmonės, vienas jų turėjo nudaužtą butelį.

„Mes paprašėme jų vandens, bet (...) jie mus užpuolė“, – sakė siras, nenorėjęs būti įvardytas. Jis kalbėjo per nevyriausybinės organizacijos „Grupa Granica“ vertėją.

„Nemanome, kad tai buvo rasistinis išpuolis, labiau panašu į apiplėšimą. Jie mus sumušė ieškodami pinigų. Mes nenorėjome pasakyti", – kalbėjo jis. Vagys pagrobė 7500 dolerių (6600 eurų).

Incidentas įvyko ketvirtadienį. Sienos apsaugos tarnyba penktadienį pranešė, kad buvo sulaikyti du Irako ir vienas Sirijos pilietis. Juos tris pastebėjo „Grupa Granica“ savanoriai, parūpinę karštos arbatos ir sriubos.

Marysia Zlonkiewicz iš „Grupa Granica“ sakė, kad irakietis „tai prarasdavo, tai atgaudavo sąmonę“, kai savanoriai jį atrado. Ji teigė nerimaujanti, kad migrantai bus grąžinti per sieną į Baltarusiją.

Nuo vasaros tūkstančiai migrantų – dauguma iš Artimųjų Rytų – kirto arba bandė kirsti sieną iš Baltarusijos į rytines Europos Sąjungos valstybes Latviją, Lietuvą ir Lenkiją. Vakarai apkaltino Baltarusijos režimą suplanavus migrantų srautą keršijant už ES sankcijas.

Migrantai teigia, kad juos per sieną stumia Baltarusijos pajėgos, o Lenkijos valdžia stumia juos atgal, todėl daugelis ištisoms savaitėms įstringa baisiose sąlygose pasienyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)