Dauguma migrantų atvyko iš Užsachario, tačiau tarp jų yra mažiausiai aštuoni atvykėliai iš Bangladešo.

Migrantai plaukė septyniais laivais, priartėjusiais prie Kanarų – salyno, esančio netoli Afrikos šiaurės vakarinės pakrantės, pranešė pareigūnai.

Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiemet į Kanarus atvyksta vis daugiau migrantų. Iki spalio 31 dienos salyną pasiekė 17 tūkst. migrantų – 44 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Iš viso šiais metais Ispaniją jūra pasiekusių migrantų skaičius išaugo 24 proc. iki daugiau kaip 32 700.

Jungtinių Tautų duomenimis, pernai Europą sausuma ar jūra pasiekė per 4,5 tūkst. migrantų iš Bangladešo. Daugiau negu 90 proc. jų nuvyko į Italiją, o likusią dalį priėmė Ispanija, Graikija ir Malta.

2019 metais Ispanijos policija pareiškė, kad Alžyro ir Maroko pasieniečiai susimokė su nusikaltėliais, per Viduržemio jūrą į Ispaniją neteisėtai pergabenusiais šimtus asmenų iš Azijos.

Bangladeše įsikūręs neteisėto žmonių gabenimo tinklas apgaule gavo vizų į Alžyrą – tai buvo pirmas jų plano žingsnis, tuomet nurodė policija.

Ispanų vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska ketvirtadienį Madride susitiko su savo kolega alžyriečiu Kameliu Beldjoudu ir pareiškė, kad Alžyras vaidina „prioritetinį ir svarbų“ vaidmenį pastangose sumažinti migracijos spaudimą Ispanijai.

Penktadienį K. Beldjoudas turėjo susitikti su ispanų policijos vadovu ir aptarti būdus kovoti su organizuotu nusikalstamumu, įskaitant gaujas, neteisėtai gabenančias žmones per sienas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)