Abi NATO sąjungininkės dažnai nesutaria dėl migracijos ir kaltina viena kitą nesilaikant susitarimo, skirto pažaboti per Turkiją į Europą vykstančių migrantų srautą.

Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis antradienį pareiškė, kad jo šalies pasieniečiai perėmė keletą iš Turkijos atplaukusių laivų. K. Micotakis taip pat paneigė, jog graikai apgręžia atvykėlius.

„Taigi, užuot kaltinus Graikiją, reikėtų kaltinti tuos, kas sistemingai naudoja migraciją kaip ginklą“, – pabrėžė K. Micotakis.

R. T. Erdoganas per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje su vizito atvykusiu Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu apkaltino K. Micotakį „melu“ ir „nesąžiningu elgesiu“.

„Tai Graikija pasmerkia pabėgėlius mirčiai Viduržemio ir Egėjo jūrose“, – žurnalistams sakė turkų lyderis, pridurdamas, jog Turkija turi „visus dokumentus“ tokiems teiginiams įrodyti.

„Neįsivaizduoju, kaip Graikija elgtųsi, jei Turkija atvertų duris“ migrantams, mėginantiems pasiekti Europą, kalbėjo R. T. Erdoganas. Praėjusių metų pradžioje Ankara buvo trumpam taip pasielgusi paaštrėjus dvišaliams santykiams.

2016 metais Turkija su ES pasirašė 6 mlrd. eurų vertės susitarimą dėl migrantų srauto sustabdymo. Tas paktas buvo sudarytas į Europą 2015 metais pabėgus daugiau kaip milijonui žmonių.

Turkijoje gyvena apie 3,6 mln. pabėgėlių sirų, taip pat dažnai tranzitu vyksta migrantai iš tokių šalių kaip Afganistanas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją