Šis žingsnis žengtas Kinijai grumiantis su susirgimų protrūkiu, siejamu su užkrečiamesne koronaviruso delta atmaina.

Atokiame kalnuotame Laizos mieste buvo nustatyta beveik 2 tūkst. COVID-19 atvejų, pranešė Kačinų nepriklausomybės armija (KIA). Ši sukilėlių grupuotė kontroliuoja didžiulę teritoriją, besiribojančią su Kinijos Junano provincija.

KIA nuo lapkričio 2 dienos įvedė mieste karantiną, siekdama suvaldyti COVID-19 protrūkį, naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas Hein Wawmas.

Žmonėms neleidžiama atvykti į miestą ar iš jo išvykti, o gyventojams nurodyta likti namuose. Išeiti iš namų leidžiama tik nusipirkti maisto produktų.

Dauguma COVID-19 atvejų buvo nustatyta mokykloje, sakė KIA atstovas ir pridūrė, kad grupuotė stengiasi užtikrinti maisto produktų tiekimą į miestą.

Birželį ir liepą Mianmare fiksuotas sergamumo šuolis išgąsdino kinų pareigūnus kitapus 2 tūkst. km ilgio sienos. Kinija per visą pandemiją griežtai laikosi „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos.

Pekinas uždarė sieną ir sustiprino patruliavimą, siekdamas sustabdyti iš Mianmaro po perversmo bėgančių žmonių srautą.

Per susirgimų bangą KIA savo būstinėje Laizoje paskiepijo 10 tūkst. žmonių kiniška vakcina, anksčiau naujienų agentūrai AFP sakė grupuotės atstovas.

Kinija, pagrindinė Mianmaro chuntos sąjungininkė, pasiuntė kariškių vyriausybei milijonus skiepų nuo COVID-19 dozių. Pekinas atsisako vasarį Mianmaro armijos įvykdytą civilinės administracijos nušalinimą traktuoti kaip perversmą.

Šioje Pietryčių Azijos valstybėje, turinčioje 54 mln. gyventojų, stebimas kasdien nustatomų naujų COVID-19 atvejų skaičiaus mažėjimas, rodo valstybinės žiniasklaidos skelbiami duomenys.

Remiantis oficialiais duomenimis, trečiadienį šalyje buvo nustatyta 1 180 naujų COVID-19 atvejų ir mirė 14 anksčiau užsikrėtusių žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją