To prireikė, kadangi apsauga nuo baudžiamojo persekiojimo atsinaujino, prasidėjus naujai parlamento kadencijai, paaiškino pareigūnas.

Populistinės partijos ANO įkūrėjas, 67 metų A. Babišas pralaimėjo praėjusį mėnesį vykusius parlamento rinkimus, tačiau kol kas tebeina premjero pareigas, kol bus oficialiai paskirta nauja liberalų ir konservatorių koalicinė vyriausybė, vadovaujama Demokratinės piliečių partijos atstovo Petro Fialos.

A. Babišo atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl įtarimų, kad jis išleido beveik 2 mln. eurų ES subsidijų sveikatingumo kurorto, žinomo „Gandralizdžio“ pavadinimu ir esančio maždaug už 50 km į pietus nuo Prahos, statybai.

Šios lėšos buvo skirtos mažosioms ir vidutinėms įmonėms.

Multimilijonierius A. Babišas yra verslo imperijos, kuriai priklauso daugiau kaip 200 įmonių, įkūrėjas. Jis ne kartą neigė jam metamus kaltinimus ir pabrėžė, kad subsidijos buvo grąžintos.

Prieš pat rinkimus paskelbus vadinamuosius „Pandoros dokumentus“, A. Babišui vėl buvo imta daryti spaudimą.

Atskleisti duomenys rodo, kad jis prieš keletą metų, naudodamasis keliomis fiktyviomis bendrovėmis, esą nusipirko dvarą Prancūzijoje. A. Babišas neigia bet kokią neteisėtą veiklą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją