Šis žingsnis buvo žengtas spalio pabaigoje bendrovėms paskelbus tyrimą, kuris rodo, kad trečiasis skiepas yra 95,6 proc. veiksmingas apsaugant nuo simptominės koronavirusinės infekcijos. Tokia išvada padaryta remiantis klinikiniais tyrimais, kuriuose dalyvavo 10 000 žmonių.

Bendrovės paprašė JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) įtraukti naują gyventojų segmentą, iš dalies pakeičiant rugsėjį jau gautą leidimą ekstremaliomis sąlygomis naudoti jų skiepus revakcinuoti 65 metų ir vyresniems asmenims, taip pat žmonėms, kuriems iškilusi didelė rizika susirgti sunkia COVID-19 forma.

Tuo metu buvo atmestas pradinis „Pfizer“ prašymas patvirtinti stiprinamąją dozę visiems 16 metų ir vyresniems gyventojams, kuriam pritarė prezidento Joe Bideno administracija.

Kelios šalys jau patvirtino revakcinaciją nuo COVID-19, kad sustiprintų imunitetą žmonėms, kurie pasiskiepijo anksčiau. Kaip rodo kai kurie tyrimai, praėjus keliems mėnesiams po vakcinacijos skiepų teikiama apsauga nuo koronaviruso gali sumenkti.

Spalio pradžioje Europos vaistų agentūra (EVA) nusprendė, kad „Pfizer-BioNTech“ preparatas gali būti naudojamas pilnamečių gyventojų revakcinacijai, tačiau galutinius sprendimus dėl to patikėta priimti ES šalims narėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės