Šalyje per 24 valandas užfiksuotas rekordinis 8 613 naujų COVID-19 atvejų skaičius, pranešė Nacionalinė visuomenės sveikatos organizacija, per mažiau nei dvi savaites atvejų daugiau nei padvigubėjo. Antradienį nuo šios ligos mirė 46 žmonės, prieš dieną – 65.

„Mes susiduriame su ketvirtąja banga“, kuri „daugiausia susijusi su neskiepytaisiais“, – antradienio vakarą sakė K. Mitsotakis. Pasak jo, vyriausybė „sutelkė dėmesį į skiepijimų skaičiaus didinimą“ ir „imasi priemonių, bet negrįžta į karantiną“.

Pastarosiomis dienomis labiausiai nukentėjo šalies šiaurė, kur skiepijimo rodikliai mažesni nei kituose regionuose. Antrajame Salonikų mieste su COVID kovojančios pagrindinės ligoninės vadovybė sakė, kad ji perpildyta pacientų.

Sveikatos apsaugos institucijos penktadienį paskelbė, kad COVID pasai privalomi restoranuose ir kavinėse po atviru dangumi, taip pat uždarose viešosiose erdvėse. Veido kaukės vis dar būtinos patalpose ir dideliuose susibūrimuose lauke.

Tačiau keliuose regionuose priemonių nesilaikoma, ypač kai kuriose stačiatikių bažnyčiose. Žiniasklaidos paskelbtuose vaizduose matyti be kaukių ikonas bučiuojantys ir socialinio atstumo nesilaikantys maldininkai. Tėvas Timotiejus, Graikijos bažnyčios Šventojo Sinodo atstovas, pirmadienį per „Mega TV“ pareiškė, kad „šventos ikonos neperduoda viruso ar ligų“.

Vyresnysis Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Mariosas Themistokleousas pirmadienį perspėjo, kad atvejų Graikijoje daugėja, nors du kartus paskiepyti yra net 61,2 proc. gyventojų. Jis sakė, kad pastarosiomis dienomis labai padaugėjo žmonių, užsiregistravusių pirmajai COVID vakcinos dozei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)