Sveikatos pasas nuo rugpjūčio tapo įprasta daugelio Prancūzijos žmonių gyvenimo dalimi, visas vakcinacijos kursas sukuria QR kodą, kurį reikia parodyt siekiant patekti į įvairias vietas.

„Nuo gruodžio 15 d. jūs (vyresni nei 65 m.) turėsite pateikti papildomo skiepo patvirtinimą, kad pratęstumėte savo sveikatos pažymėjimo galiojimą“, – sakė E. Macronas. Kreipdamasis į tautą jis perspėjo, kad užsikrėtimo COVID-19 lygis Prancūzijoje vėl auga. Dėl atkryčio nuo kito pirmadienio kaukės vėl bus privalomos visiems pradinių mokyklų mokiniams, po E. Macrono kalbos paskelbė Švietimo ministerija.

Nauja taisyklė vyresniems nei 65 metų asmenims dar labiau sugriežtins ir taip vieną griežčiausių tokių režimų Europoje. Kai vasarą šios priemonės buvo pirmą kartą įvestos, Prancūzijoje būta protestų, tačiau nuo to laiko jie numalšo.

Emmanuelis Macronas

„Mes nebaigėme pandemijos“, – sakė E. Macronas ir paaiškino, kad nors padėtis Prancūzijoje šiuo metu geresnė nei Vokietijoje ar Jungtinėje Karalystėje, pastarąją savaitę užsikrėtimo lygis išaugo 40 procentų.

E. Macronas pažymėjo, kad „visi tyrimai rodo“, jog praėjus šešiems mėnesiams po vakcinacijos, „imunitetas susilpnėja, tad rizika susirgti sunkios formos COVID-19 padidėja“. „Šio imuniteto sumažėjimo sprendimas yra papildoma vakcina“, - sakė jis.

E. Macronas taip pat paragino šešis milijonus Prancūzijos žmonių, turinčių teisę gauti vakciną, bet dar negavusių net pirmosios dozės, ateiti pasiskiepyti.

E. Macronas sakė, kad daugiau nei 80 proc. COVID sergančių intensyviosios terapijos pacientų Prancūzijoje yra vyresni nei 50 metų, ir paskelbė, jog gruodį vyriausybė pradės kampaniją, skirtą 50–64 metų amžiaus žmonėms, kad jie būtų paskiepyti.

Panašu, kad prezidentas nori, jog sėkminga kova su koronavirusu taptų vienu iš pagrindinių jo laimėjimų per balandį vyksiančius prezidento rinkimus, kuriuose jis turėtų kandidatuoti antrai kadencijai, nors dar apie tai nepaskelbė. E. Macronas sakė, jog dėl savo skiepijimo programos Prancūzija yra „viena labiausiai apsaugotų šalių pasaulyje“, bet perspėjo, kad „turėsime gyventi su šiuo virusu, kol bus imunizuoti visi pasaulio gyventojai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės