Norvegų žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti įtariamas užpuolikas apnuoginta krūtine, laikantis peilį.

Policija iš pradžių leido suprasti, kad nukentėjo keli praeiviai, bet vėliau patikslino, kad buvo nesunkiai sužeistas tik vienas policininkas.

Jokių detalių apie užpuoliko tapatybę ar jo motyvus nepaskelbta.

„Neatmetame jokių motyvų, tačiau kol kas niekas nerodo, kad tai teroro aktas“, – žurnalistams sakė policijos inspektorius Egilis Jorgenas Brekke.

Bulvarinio laikraščio VG duomenimis, užpuolikas buvo rusų tautybės ir vyresnis nei 30 metų. Ten pat nurodoma, kad pernai gruodį jis buvo jam buvo skirta privalomoji psichiatrinė priežiūra, kai šis vyras 2019 metais Osle peiliu sužalojo kitą žmogų.

Policija pranešė, kad patruliai, mėgindami užkirsti kelią užpuolikui, savo automobiliu įsirėžė į pastatą Oslo šiauriniame Bisleto rajone.

Tuomet vyras puolė transporto priemonę ir sugebėjo atidaryti automobilio duris, sakė policijos atstovas Torgeiras Brendenas.

Pasak jo, į užpuoliką buvo paleisti „keli šūviai“, bet pareigūnas nenurodė, ar šaudė minėtame automobilyje buvę pareigūnai. Pasak T. Brendeno, pašautas užpuolikas buvo nuvežtas į artimiausią ligoninę, bet ten mirė.

„Policija bandė jį sučiupti, kai jis mėgino kažką sužaloti peiliu. Tada jis užpuolė policiją peiliu... ir buvo paleista šūvių“, – žurnalistams sakė policijos operacijos vadovas Tore Solbergas (Torė Sulberg) per įvykio vietoje surengtą improvizuotą spaudos konferenciją, kurią parodė visuomeninis transliuotojas NRK.

Vienas policininkas buvo sužeistas, kai pareigūnai pamėgino sulaikyti užpuoliką, per spaudos konferenciją pranešė policija.

Praeitą mėnesį lanku, strėlėmis ir peiliu ginkluotas vyras į pietvakarius nuo Oslo esančiame miestelyje nužudė penkis žmonės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)