„Ką tik grįžau iš Mašerovo prospekto, vaizdelis toks pat. „Galerija“ prekybos centre uždaryta maisto prekių parduotuvė „Evroopt“, į vidų neleidžiama su krepšiais. Migrantų vis daugiau ir daugiau. Be kaukių, labai aktyvūs“, – pastebėjimais pasidalino viena iš skaitytojų ir atsiuntė šiandien Minske darytų nuotraukų.


Apie besibūriuojančias migrantų grupes Minske pranešta tiek pirmadienio dieną, tiek vakare.

Kad kiekvieną dieną Baltarusijos sostinėje daugėja migrantų skelbta ir savaitgalį. Apie tai, kaip skelbė Baltarusijos opozicinė žiniasklaida, galima spręsti iš daugybės vaizdo įrašų, publikuojamų socialiniuose tinkluose.

Minske esančiame prekybos centre „Na Nemige“ neįtikėtinai pagausėjo žmonių, iš išvaizdos primenančių Artimųjų Rytų gyventojus. Kaip rašoma leidinyje „Naša Niva“, tie žmonės būriuojasi didelėmis grupėmis ir bėginėja per gatvę.

Daugybę migrantų pastaraisiais mėnesiais galima pamatyti ir prie prekybos centro „Galerija“ Minske.

Dešimtys jų nakvoja šalia viešbučio „Jubileinaja“.

Įtampa Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje dar gerokai išaugo, kai pirmadienį prie sienos iš Baltarusijos pusės susirinko didžiulis skaičius migrantų iš Vidurinių Rytų ir Afrikos šalių ir mėgino jėga prasiveržti į Lenkiją. Prie sienos sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms šį puolimą pavyko atremti, bet migrantai nuo sienos neatsitraukė.

Lenkijos vidaus reikalų ministerija anksčiau pranešė stiprinanti šalies rytinės sienos apsaugą, iškvietusi dalį Teritorinės gynybos pajėgų rezervininkų į tarnybos vietą šalies rytuose. Remiantis ministerija, sieną su Baltarusija saugančios Lenkijos pajėgos stabdo migrantų bandymus patekti į Lenkijos teritoriją.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis pažadėjo, kad iki birželio pasienyje atsiras užtvara su judesio jutikliais, kainuosianti 350 mln. eurų, nors Europos Komisija atsisako ją finansuoti.

Baltarusija gerina susisiekimą oro transportu su Artimųjų Rytų šalimis, pirmadienį pranešė Vokietijos savaitraštis „Die Welt“.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas „Aliaksandras Lukašenka remia nelegalią migraciją per ES rytinę sieną į Vokietiją. Remiantis naujais Minsko oro uosto [orlaivių] nusileidimų planais, iki kovo mėnesio planuojama surengti apie 40 skrydžių per savaitę iš Stambulo, Damasko ir Dubajaus", rašo leidinys.

"Šiais trimis oro uostais dabar labiausiai naudojasi migrantai tiesioginiams skrydžiams į Baltarusiją. Taigi, lyginant su 2019–2020 metų žiema, tokių skrydžių bus daugiau nei dukart daugiau“, – pridūrė "Die Welt".

Vokietijos teisėsaugos pareigūnų teigimu, kasdien į Baltarusiją atvyksta 800–100 migrantų. „Atvykus šalies režimas padeda jiems patekti į ES“, – rašo laikraštis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)