Kalėjimo prižiūrėtojai „mane įžeidinėjo, parvertė ant žemės, smogė į kaklą ir vilko už plaukų“, rašė eksprezidentas laiške, išplatintame per savo advokatą.

M. Saakašvilis pridūrė, kad prieštaringai vertinamo jo perkėlimo į kalėjimo ligoninę tikslas – jį nužudyti.

2004–2013 metais prezidento pareigas ėjęs M. Saakašvilis slapta sugrįžo į Sakartvelą prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas.

Jis jau 40 dienų atsisako maisto, protestuodamas prieš įkalinimą, kurį laiko politiškai motyvuotu.

Pirmadienį M. Saakšvilis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę. Žmogaus teisių pareigūnai sako, kad ši ligoninė neužtikrina eksprezidentui tinkamo gydymo.

Pirmadienį vakare maždaug 40 tūkst. žmonių susirinko į mitingą sostinėje Tbilisyje reikalauti, kad eksprezidentas būtų paleistas į laisvę.

Gydytojai sako, kad M. Saakašviliui gresia realus mirties pavojus, nes jis serga kraujo liga ir dėl jos bado streikas jam ypač pavojingas.

Eksprezidento advokatai išsakė nuogąstavimų, kad „jo saugumas nebus užtikrintas kalėjimo ligoninėje, kur paramedikais įdirbinami nuteisti nusikaltėliai“.

Nepriklausomas televizijos kanalas „Pirveli TV“ pranešė, kad kalėjimo ligoninėje kaliniai surengė triukšmingą protestą prieš M. Saakašvilį, šūkaudami nešvankybes ir įžeidinėdami eksprezidentą, vykdžiusį negailestingą kampaniją prieš organizuotą nusikalstamumą, kai ėjo valstybės vadovo pareigas.

Ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis prieš kurį laiką išprovokavo pasipiktinimo bangą, kai pareiškė, kad M. Saakašvilis „turi teisę nusižudyti“, ir vyriausybė buvo priversta jį areštuoti, nes jis atsisakė pasitraukti iš politikos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)