Penkiolika narių turinčios Saugumo Tarybos pranešime spaudai praeitą savaitgalį įvykdyta ataka „kuo griežčiausiai smerkiama“.

„Saugumo Tarybos narės pabrėžė, kad šių smerktinų terorizmo veiksmų vykdytojai, organizatoriai, finansuotojai ir rėmėjai turi būti patraukti atsakomybėn ir nuteisti“, – sakoma pranešime.

Taryba paragino visas šalis „aktyviai bendradarbiauti su Irako vyriausybe ir kitomis atitinkamomis tarnybomis“.

„Saugumo Tarybos narės pakartojo, kad bet kokie terorizmo aktai yra nusikalstami ir nepateisinami, kad ir kokie būtų jų motyvai, kad ir kada, kad ir kur, kad ir kieno jie būtų įvykdyti“, – sakoma pranešime.

M. al Kadhemi nenukentėjo per ataką, įvykdytą pasitelkus tris sprogmenų prikrautas bepilotes skraidykles, iš kurių dvi buvo numuštos. Vis dėlto du premjero apsaugininkai buvo sužeisti, sakė pareigūnai.

Šis ataka buvo įvykdyta praėjus dviem dienos po saugumo pajėgų susirėmimo su protestuotojais, remiančiais Irano palaikomas partijas, pralaimėjusias neseniai vykusius parlamento rinkimus. Tačiau vienos iš pagrindinių proiranietiškų grupių – „Assaib Ahl al-Haq“ – vadovas ragino išpuolio prieš premjerą kaltininkus patraukti atsakomybėn.