„Prieš minutę tiesioginės transliacijos metu buvo galima išvysti, kaip tam berniukui tyčia į akis papūtė cigaretės dūmų, kad pravirktų. Paskui jis priėjo prie skylės tvoroje ir apsiašarojęs kažką pasakė mūsų tarnyboms“, – tviteryje pranešė naudotojas slapyvardžiu Mischa Von Jadczak.

Motolko.help feisbuke rado berniuko tėvo paskyrą. Jeigu tikėtume paskyroje nurodytais duomenimis, tėvo vardas yra Hardy Ahmadas. Jis kilęs iš Irako Suleimanijos miesto.

Tarp paskutiniųjų paskelbtų nuotraukų – pasivaikščiojimas su sūnumis Minsko centru: Svisločiaus pakrantėmis, Nepriklausomybės prospektu, rotušės aikšte bei po pramogų ir prekybos centrą „Minsko galerija“.

Nelegalūs migrantai ir toliau bando prasiveržti per sieną iš Baltarusijos į Lenkiją.

Anksčiau Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas pranešė apie didelės migrantų kolonos judėjimą Baltarusijos teritorijoje, sienos su Lenkija link. Tai jis pavadino eiline Baltarusijos priešiška akcija.


Lenkija ir virtinė kitų Europos šalių kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie Europos Sąjungos sienų, nes baltarusiai neįsileidžia atgal nelegalių migrantų, bandančių patekti į ES. Lenkija jų taip pat neįsileidžia, todėl daug migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos įstrigo pasienio zonoje. Tokia padėtis tęsiasi jau du mėnesius.

Lenkija prie sienos su Baltarusija dislokavo tūkstančius karių, įrengė pjaunančios vielos užtvarą ir paskelbė nepaprastąją padėtį pasienio ruože, drausdama į šią teritoriją patekti žurnalistams ir humanitariniams darbuotojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)