Sveikatos apsaugos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad per praėjusią parą šalyje neužregistruota nė vieno naujo mirties nuo COVID-19 atvejo.

Pastarąjį kartą naujų mirties nuo COVID-19 atvejų šalyje nefiksuota 2020 metų rugpjūčio 2-ąją, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo pandemijos pradžios šalyje nuo šios ligos mirė 18 310 žmonių.

Pirmadienį Japonija taip pat sušvelnino suvaržymus pilnai pasiskiepijusiems užsienio studentams, darbuotojams ir trumpam į šalį verslo reikalais atvykstantiems keliautojams, jei už jų veiklos planus garantuoja rėmėjai ir jie sutinka dešimt dienų laikytis saviizoliacijos.

Japonijos piliečiams ir šalyje gyvenantiems užsieniečiams būtinos saviizoliacijos laikotarpis nuo dešimties dienų sutrumpinamas iki trijų dienų.

Japonija jau išgyveno kelias COVID-19 bangas. Praėjusią vasarą šaliai grumiantis su rekordine susirgimų banga, iš dalies nulemta užkrečiamesnės koronaviruso delta atmainos, per dieną buvo fiksuojama po maždaug 25 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. Sveikatos apsaugos sistema buvo atsidūrusi prie žlugimo ribos ir tūkstančiai pacientų, dėl vietų stygiaus nepriimtų į ligonines, buvo priversti gydytis namuose. Tokijuje per parą buvo nustatoma beveik 6 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Sergamumo rodiklis ėmė mažėti rugsėjį. Ekspertai tarp priežasčių, paskatinusių sergamumo mažėjimą, mini didėjantį pasiskiepijusių gyventojų skaičių, kaukių dėvėjimą ir dezinfekantų naudojimą.

Lėtai prasidėjusi vakcinavimo kampanija Japonijoje birželį įsibėgėjo. Šiuo metu jau pilnai paskiepyta beveik 74 proc. šalies gyventojų. Vyriausybė planuoja gruodį pradėti skiepijimą sustiprinančiąja vakcinos nuo koronaviruso doze.

Japonija palaipsniui plečia socialinę ir ekonominę veiklą, tačiau ekspertai įspėja neskubėti atšaukti suvaržymų.

Dr. Shigeru Omi, vadovaujantis vyriausybės COVID-19 ekspertų komisijai, pabrėžė, jog būtina atidžiai stebėti ankstyvuosius galimo sergamumo šuolio ženklus ir nedelsiant imtis būtinų priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)