Šis išpuolis papildė virtinę kruvinų susirėmimų tarp pareigūnų ir šios grupuotės, prasidėjusių praėjusį mėnesį, kai buvo sučiuptas jos vadeiva, žinomas pravarde Otonielis.

Per sekmadienio pasalą, kurią „įvykdė Įlankos klano nusikaltėliai“, žuvo kapitonas, kapralas ir du kariai, „saugoję bendruomenę“ Antiokijos departamente, tviteryje paskelbė regiono pajėgų vadas generolas Juvenalis Diazas.

Šis išpuolis buvo trečias kartas per pastarąsias dvi savaites, kai buvo užpulti Kolumbijos kariškiai. Lig šiol žuvo mažiausiai septyni ginkluotųjų pajėgų nariai.

Visos atakos įvykdytos Antiokijoje, kur Otonielis, kurio tikrasis vardas yra Dairo Antonio Usuga, buvo suimtas spalio 23 dieną per operaciją, kurioje dalyvavo 500 policininkų ir kariškių.

Pasak valdžios institucijų, šios atakos yra kerštas už D. A. Usugos areštą. Bogota ketina jį išduoti Jungtinėms Valstijoms, kur jis ieškomas dėl prekybos narkotikais.

Kolumbijoje jam išduoti 26 arešto orderiai dėl tokių sunkių nusikaltimų kaip žmogžudystė, terorizmas, vaikų verbavimas ir grobimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)