Šalies prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė šią priemonę nuo spalio 30 d. iki lapkričio 7 d., siekiant suvaldyti didžiulius infekcijų ir mirčių skaičius, prie kurių augimo, be kita ko, prisidėjo lėtas gyventojų skiepijimas.

Atskiri šalies regionai galėjo pratęsti šį laikotarpį, tačiau, pirmadienio duomenimis, tai padarė tik penki, įskaitant Brianską ir Tomską.

Tačiau daugelis regionų įvedė ar išplėtė reikalavimą įrodyti esant pasiskiepijus norint patekti į restoranus, kavines ar prekybos centrus.

Patvirtinus daugiau kaip 8,8 mln. koronaviruso atvejų, Rusija laikoma viena labiausiai pandemijos paveiktų pasaulio šalių.

Pirmadienį šalies sveikatos tarnybos pranešė apie dar 39 400 naujų infekcijos atvejų ir 1 190 mirčių.

Pastarosiomis savaitėmis šalyje buvo užfiksuoti infekcijų ir mirčių paros prieaugio antirekordai.

Nors Rusija jau kurį laiką vykdo skiepijimo kampaniją, kurios metu naudoja kelias šalies viduje sukurtas vakcinas, iki šiol visiškai paskiepyta tik apie trečdalis šalies gyventojų.

Šalies valdžios institucijos kaltinamos siekiant nuslėpti tikrąjį pandemijos mastą šalyje, o spalį paskelbti federalinės statistikos tarnybos „Rosstat“ duomenys parodė, kad tą mėnesį nuo koronaviruso mirė dvigubai daugiau žmonių, nei skelbė vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)