Maždaug 1,7 mln. gyventojų turintis miestas karantino sąlygomis gyvena nuo rugpjūčio 18 d., kai ten buvo nustatytas vos vienas COVID-19 atvejis. Nuo tada per šį protrūkį susirgo per 4,5 tūkst. žmonių.

J. Ardern nurodė, kad nuo trečiadienio, be kita ko, atsidarys mažmeninės prekybos parduotuvės, o lauke vykstančiuose susibūrimuose galinčių dalyvauti žmonių skaičius padidės iki 25. „Pirmiausia švelninsime tuos ribojimus, kurie kelia mažiausiai rizikos. Pavyzdžiui, žinome, kad prie atvejų skaičiaus augimo iki šiol neprisidėjo tokie dalykai, kaip lauko susibūrimai ar piknikai, tačiau jie turėjo įtakos žmonių gerovei“, – teigė J. Ardern.

Apie karantino sąlygų švelninimą paskelbta tą pačią dieną, kai visoje Naujojoje Zelandijoje per 24 val. buvo patvirtinta 190 naujų COVID-19 atvejų – tai vienas didžiausių skaičių šaliai nuo pandemijos pradžios.

„Šio karantino metu delta išbandė mus kaip niekada anksčiau“, – nurodė J. Ardern. Ji pridūrė, kad šiuo metu 90 proc. Oklando gyventojų yra gavę bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę.

Premjerė teigė, kad tikėjosi, jog 90 proc. skiepijimo tikslas bus pasiektas šio mėnesio pabaigoje. Pasiekus šį skaičių buvo planuota inicijuoti kitą ribojimų švelninimo etapą.

Apie 5 mln. gyventojų turinčioje Naujojoje Zelandijoje nuo pandemijos pradžios iš viso nustatyta maždaug 7,2 tūkst. COVID-19 atvejų ir 28 mirtys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją