Ketvirtadienį įvykęs ginkluotas susirėmimas, per kurį žuvo du žmonės, buvo jau antras, per pastarąsias savaites sudrebinęs kurortinę zoną į pietus nuo Kankūno ir sudavęs dar vieną smūgį po pandemijos sunkiai atsigaunančiam šalies turizmo sektoriui.

Rytinės Kintana Roo valstijos prokuratūra pranešė, kad nustatė tris iš keturių automobilių, kuriais įtariami gaujų nariai atvyko į paplūdimį. Du juos vairavę asmenys buvo suimti, o vienam pavyko pabėgti nuo pareigūnų.

„Du vairuotojai buvo sučiupti, o trečias pabėgo į džiungles. Buvo net kilęs susišaudymas su policijos pareigūnais“, – sakoma generalinio prokuroro pranešime.

Pasak prokuratūros, pirminiai tyrimai rodo, kad ketvirtadienio susišaudyme dalyvavusios nusikaltėlių grupės atsiskyrė nuo Sinaloa kartelio ir dabar „varžosi dėl teritorijos prekybai narkotikais“.

Lapkričio 4 dienos susišaudymas įvyko paplūdimyje šalia vieno iš prabangių viešbučių netoli Kankūno, daug turistų sutraukiančioje vietoje.

Vietos pareigūnai nurodė, kad susirėmimas vyko tarp besivaržančių narkotikų prekeivių gaujų.

Nuo 2006 metų, kai Meksikos vyriausybė pasiuntė kariuomenę kovoti su narkotikų kontrabandininkų karteliais, kruvino smurto banga šalyje pareikalavo daugiau kaip 300 tūkst. žmonių gyvybių.

Nors minimas regionas, kuriam priklauso Kankūno, Plaja del Karmeno ir Tulumo kurortiniai miestai, laikomas saugesniu už kitas šalies vietas, smurto banga jame taip pat augo.

Praėjusį mėnesį Tulume per įtariamų prekeivių narkotikais susišaudymą žuvo du turistai iš Vokietijos ir vienas iš Indijos, dar keli buvo sužeisti.

2017 metais Plaja del Karmene per elektroninės muzikos festivalį kilus susišaudymui žuvo penki žmonės, įskaitant tris užsieniečius.

Dėl tokių incidentų Jungtinės Valstijos ir Europos šalys perspėja savo piliečius apie pavojus lankantis Karibų jūros pakrantės kurortuose Meksikoje.

Pajamos iš turizmo sudaro 8,5 proc. Meksikos bendrojo vidaus produkto. Turizmas yra pagrindinis ekonomikos sektorius pietrytinėje šalies dalyje, įskaitant minimą regioną.

Nors per visą COVID-19 pandemiją Meksika neuždarė savo sienų turistams iš užsienio, sumažėjęs jų srautas smarkiai paveikė šalies turizmo sektorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)