Organizatoriai ir policija teigė, kad Škotijos miesto gatvėse tikimasi sulaukti iki 50 tūkst. žmonių. Iš viso pasaulyje planuojama surengti apie 200 protestų, kuriais reikalaujama nedelsiant imtis veiksmų padėti bendruomenėms, kurios jau nukentėjo nuo mūsų kaistančioje planetoje vykstančių procesų.

Glazge susirinkę beveik 200 šalių delegatai sprendžia, kaip pasiekti Paryžiaus susitarime numatytus tikslus apriboti temperatūros kilimą iki 1,5-2 laipsnių pagal Celsijų.

Įpusėjus COP 26 deryboms, kai kurios šalys pasirašė įsipareigojimus mažinti išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, sudarydamos atskirus susitarimus dėl laipsniško anglies atsisakymo, iškastinio kuro projektų užsienyje finansavimo nutraukimo ir metano mažinimo, vietoj to skiriant lėšų švariai energijai.

Šie pažadai buvo duoti atlikus išsamų vertinimą, kuris parodė, kad 2021 metais pasaulinis išmetamo CO2 kiekis vėl pasieks prieš pandemiją buvusį lygį.

Penktadienį vykusiose eitynėse dalyvavę aktyvistai nebuvo sužavėti.

„Jie negali ignoruoti mokslininkų sutarimo ir negali ignoruoti mūsų, – sakė G. Thunberg. – Tai nebėra klimato konferencija. Dabar tai – pasaulinis žaliasis smegenų plovimo festivalis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)