M. Zemanas, kuris spalio 10 dieną, praėjus dienai po rinkimų, buvo paguldytas į ligoninę, iki šiol pirmenybę teikė savo sąjungininkui milijardieriui ministrui pirmininkui Andrejui Babišui, kurio populistinis judėjimas ANO rinkimuose liko antras.

„Tai nebus problema, nes Andrejus Babišas, su kuriuo ką tik kalbėjausi telefonu, nenori būti ministru pirmininku“, – sakė M. Zemanas radijo stočiai „Frekvence 1“.

„Priežastis paprasta – niekas nenori su juo derėtis“, – pridūrė 77 metų prezidentas savo pirmajame per kelis mėnesius viešame interviu.

Aljansas „Kartu“, kurį sudaro trys centristinės ir dešiniosios partijos, sudarė koaliciją su kita centristine dviejų partijų sąjunga ir 200 vietų parlamente turi 108 balsų daugumą.

Šios penkios partijos tikisi pasirašyti koalicijos sutartį pirmadienį, kai vyks pirmasis naujojo parlamento posėdis.

Ketvirtadienį M. Zemanas iš intensyviosios terapijos skyriaus buvo perkeltas į paprastą palatą. Jam buvo taikomas gydymas dėl „sutrikusio maistinių medžiagų ir skysčių įsisavinimo“, pranešė Prahos karinė universitetinė ligoninė.

M. Zemano sveikata pablogėjo rugsėjį, o vietos žiniasklaida teigia, kad jis turi rimtų kepenų problemų dėl alkoholio vartojimo.

„Kai mane išvežė į ligoninę, nebuvo labai gerai“, – sakė M. Zemanas, kuris nuo šių metų ėmė naudotis neįgaliojo vežimėliu dėl diabeto pažeistų kojų nervų.

„Gydymas ligoninėje padėjo man sugrįžti į normalų gyvenimą“, – pridūrė jis.

Čekija, ES narė, kurioje gyvena 10,7 mln. žmonių, šiuo metu kovoja su sparčiai didėjančiu COVID-19 infekcijų skaičiumi ir smarkiai išaugusiomis energijos kainomis.

„Padarysiu viską, kad padėčiau naujajai vyriausybei kuo greičiau perimti darbus“, – sakė M. Zemanas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją