Remiantis prezidentūros pranešimu, Šuchratas Sadikovas vadovavo Informacinių technologijų ir ryšių plėtros ministerijai nuo 2018 metų.

Pasak šaltinių vyriausybėje, toks sprendimas priimtas po to, kai trečiadienį buvo laikinai užblokuota prieiga prie susirašinėjimo platformos „Telegram“ ir dar kelių populiarių interneto platformų.

Taip pat pranešama, kad iš pareigų atleistas premjero patarėjas – vyriausybės IT, telekomunikacijų ir inovacijų plėtros departamento vadovas Olimžonas Umarovas.

Valstybinės informacijos ir telekomunikacijų kontrolės inspekcijos („Uzkomnadzor“) sprendimą blokuoti prieigą prie socialinių tinklų prezidentūra pavadino „vienašališku ir ne iki galo apgalvotu“.

Ministrų kabineto spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad dėl „neapgalvotų ir nekoordinuotų veiksmų“ atleidžiamas „Uzkomnadzor“ vadovas Golibšeras Zijajevas.

Anksčiau „Uzkomnadzor“ į asmens duomenų subjektų teisių pažeidėjų registrą įtraukė platformas „Odnoklassniki“, „YouTube“, „LinkedIn“, „Instagram“, „Facebook“ ir „Telegram“.

Liepą Uzbekistane buvo apribotas „TikTok“, „Twitter“, „VKontakte“, „Skype“ ir kinų susirašinėjimo platformos „WeChat“ darbas.

2019 metais šalyje įsigaliojo asmens duomenų apsaugos įstatymas, draudžiantis be piliečių sutikimo rinkti apie juos informaciją.

Be to, Š. Mirzijojevas sausį pasirašė šio įstatymo pataisas, įpareigojančias visus tinklalapius saugoti Uzbekistano piliečių duomenis šalies teritorijoje.

Gegužę Taškentas informavo „Facebook“, „Google“, „Mail.ru“, „Telegram“, „Yandex“ ir daugelį kitų užsienio interneto platformų, kad jos turi perkelti savo duomenų bazes į Uzbekistaną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją