Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto nario Chriso Stewarto duomenimis, spalio pabaigoje keliose žvalgybos agentūrose buvo dar nepasiskiepiję mažiausiai penktadalis darbuotojų, o kai kuriose žvalgybos bendruomenės struktūrose – net 40 procentų.

Politikas atsisakė įvardyti šias struktūras, nes visa informacija apie vakcinacijos rodiklius yra įslaptinta.

Daugelis JAV įstatymų leidėjų reiškia susirūpinimą dėl nacionaliniam saugumui svarbių agentūrų darbuotojų atleidimo. Tuo metu Respublikonų nacionalinis komitetas paskelbė, kad kreipsis į teismą, siekdamas užginčyti šį vyriausybės sprendimą.

Ketvirtadienį Baltieji rūmai paskelbė, kad amerikiečių įmonės, turinčios daugiau kaip 100 darbuotojų, privalo pasirūpinti, kad darbuotojai iki sausio pradžios būtų pasiskiepiję nuo koronavirusinės infekcijos, o praėjus šiam terminui – kas savaitę testuoti neskiepytus darbuotojus.

„Darbų saugos ir sveikatos administracija (OSHA) įvedės specialų laikiną standartą dėl vakcinacijos nuo COVID-19 ir testavimo, pagal kurį visos bendrovės, turinčios daugiau kaip 100 darbuotojų, turi juos vakcinuoti iki sausio 4 dienos“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime spaudai.

Prezidento Joe Bideno administracija patikslino, kad visiškai paskiepytais laikomi žmonės, gavę dvi „Pfizer“ arba „Moderna“ vakcinų dozes, ar vieną „Johnson & Johnson“ preparato injekciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)