Ataka įvyko antradienį Adabdabo gyvenvietėje už maždaug 55 km nuo Banibangu miesto vakariniame Tilaberio regione, nurodė šaltinis.

Savigynos pajėgų motociklininkus užpuolė „gerai ginkluoti ISGS (Didžiosios Sacharos islamo valstybės) nariai (ISGS) nariai“, kurie taip pat atvažiavo motociklais, sakė šaltinis.

„Iš viso žuvo maždaug 60 žmonių, devyni dingo ir dar 15 pabėgo. Tarp žuvusiųjų yra Banibangu meras, kurio kūnas buvo atgautas“, – sakė vienas parlamentaras vakariniame Tilaberio rajone.

Saugumo šaltinis nurodė, kad išpuolis buvo įvykdytas „antradienį apie 9.30 val. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Kitas vietos šaltinis patvirtino žuvusiųjų skaičių ir nurodė, kad išpuolio taikiniu tapo su džihadistais kovojančios vietos savigynos pajėgos, kurioms vadovavo Banibangu rajono meras.

Užpuolikai grįžo į Malį, „kartu pasiėmę savo kovotojų kūnus“, nurodė šaltinis.

Gynybines pajėgas neseniai suformavo vietos gyventojai po virtinės išpuolių prieš ūkių darbininkus atokiuose laukuose, kuriuos įvykdė labai mobilūs džihadistai, sakė buvęs meras.

Pagal JT Žmogaus socialinės raidos indeksą Nigeris yra skurdžiausia pasaulio šalis. Ji susiduria su džihadistų sukilėliais tiek prie vakarinės sienos su Maliu, tiek prieš pietrytinės sienos su Nigerija.

Vakarinėje dalyje smurtas prasidėjo nuo džihadistų įsiveržimų 2015 metais, vėliau 2017 metais jis eskalavosi, su „al Qaeda“ tinklu ir džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ susijusioms grupėms pradėjus žudynes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją