Iki šiol atvykėliai turėjo izoliuotis penkias dienas ir tik tada galėjo laisvai judėti po salą. Kitos taisyklės, kurios galioja nuo spalio vidurio, nesikeičia, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Bali Times“, remdamasis sveikatos tarnybomis.

Tai reiškia, kad atostogautojai už karantiną turės susimokėti patys. Be to, jie privalo turėti 100 000 dolerių (86 000 eurų) vertės sveikatos draudimą tam atvejui, jei susirgtų COVID-19. Kol kas Balis įsileidžia turistus iš 19 šalių, įskaitant Indiją, Japoniją, Naująją Zelandiją, Italiją, Prancūziją ir Ispaniją.

Apskritai Indonezija leidžia turistams atvykti tik į Balį ir Riau salas, kiti šalies regionai dar nėra atverti tarptautiniam turizmui. Tačiau naujas startas prieš tris savaites priviliojo tik nedaug svečių.

270 mln. gyventojų turinti Indonezija ilgą laiką buvo viena labiausiai pandemijos paveiktų regiono šalių. Tačiau dabar, oficialiais duomenimis, čia virusas vėl valdomas. Svarbus turizmo sektorius jau pusantrų metų beveik visiškai negeneruoja pajamų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją