„Mes šiuo metu išgyvename daugiausia neskiepytų asmenų pandemiją ir ji yra didžiulė, – žurnalistams sakė J. Spahnas. – Kai kuriuose Vokietijos regionuose vėl ima trūkti intensyviosios terapijos lovų“.

Vokietija, daugiausiai – 83 mln. – gyventojų turinti Europos šalis, pastarosiomis savaitėmis kovoja su ketvirtąja COVID-19 atvejų banga, dėl kurios septynių dienų sergamumo rodiklis pasiekė nuo gegužės mėnesio nematytas aukštumas.

Per pastarąją parą šalyje ligos atvejų padaugėjo 20 398, o dar 194 žmonės mirė, trečiadienį pranešė Roberto Kocho sveikatos institutas.

Daugiau kaip 66 proc. gyventojų yra visiškai paskiepyti, tačiau J. Spahnas išreiškė nusivylimą, kad skiepijimas sulėtėjo ir kad didelė 18-59 metų amžiaus žmonių grupė vis dar nėra paskiepyta.

Jis taip pat paragino sugriežtinti patikrinimus įstaigose ar renginiuose ir į juos įleisti tik tuos asmenis, kurie gali įrodyti, kad buvo paskiepyti, pasveiko nuo COVID-19 arba turi neigiamą testo rezultatą.

Pasak jo, kai kuriuose smarkiai paveiktuose regionuose turėtų būti leidžiama patekti tik tiems, kurie yra visiškai paskiepyti arba gali įrodyti, kad pasveiko – Vokietijoje ši sistema vadinama 2G.

„Tai nėra bauginimas dėl vakcinų, – sakė jis, – tai galimybė išvengti sveikatos priežiūros sistemos perkrovos“.

Paskutinė jo rekomendacija – labiau skatinti revakcinaciją, motyvuojant tuo, kad dabartinis tempas „yra nepakankamas“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)