Hamdullah Mokhlisas, griežtosios linijos „Haqqani“ tinklo narys ir Badrio korpuso specialiųjų pajėgų karininkas, yra aukščiausio rango vadas, nužudytas po to, kai Talibanas užėmė Afganistano sostinę.

„Gavęs informacijos, kad užpulta Sardaro Daudo Khano ligoninė, Kabulo korpuso vadas Maulvi Hamdullah nedelsdamas išskubėjo į įvykio vietą“, – sakė Talibano atstovas žiniasklaidai.

„Bandėme jį sustabdyti, bet jis tik nusijuokė. Vėliau sužinojome, kad jis mirė kankinio mirtimi kovoje akis į akį prie ligoninės“, – pridūrė jis.

Mažiausiai 19 žmonių žuvo antradienį per išpuolį pagrindinėje Kabulo karinėje ligoninėje, už kurį atsakomybę prisiėmė Talibano varžovai „Islamo valstybė-Khorasanas“ (IS-K).

Išpuolis prasidėjo nuo savižudžio sprogdintojo, kuris detonavo sprogmenis prie įėjimo į įstaigą, o po to į ligoninės teritoriją įsiveržė ginkluoti užpuolikai.

Reaguodami į tai, naujieji Kabulo valdytojai sraigtasparniu, perimtu iš buvusios JAV remiamos vyriausybės, pasiuntė savo specialiąsias pajėgas ir išlaipino ant pastato stogo.

Liudininkai pasakojo AFP apie patirtą siaubą, kai pasigirdo šūviai, o pacientai ir gydytojai bandė užsidaryti viršutinių aukštų patalpose.

Savo pareiškime, paskelbtame „Telegram“ kanaluose, IS-K teigė, kad „penki „Islamo valstybės“ grupuotės kovotojai vienu metu surengė koordinuotas atakas“.

Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas sumenkino žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad dėl greito įsikišimo išpuolis buvo sustabdytas per 15 minučių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)