JAV prezidentas Joe Bidenas šį žingsnį pasveikino, teigdamas kad jis taps „lūžio tašku“ kovoje su koronaviruso pandemija.

Praėjus kelioms dienoms po Maisto ir vaistų administracijos (FDA) leidimo suteikimo, vakciną patvirtino ir Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC). Šiais žingsniais buvo paruošta dirva iki 28 mln. vaikų vakcinacijai Amerikoje.

Vyriausybė gerokai užbėgo už akių šiam sprendimui: įsigijo pakankamai dozių visiems 5–11 metų amžiaus grupės vaikams ir pradėjo gabenti preparato siuntas po visą šalį.

„Šiandien pasiekėme lūžio tašką mūsų kovoje su COVID-19“, – Baltųjų rūmų išplatintame pareiškime cituojamas J. Bidenas.

Jaunesnių vaikų skiepijimas „leis išsklaidyti jau ne vieną mėnesį besitęsiantį tėvų nerimą dėl savo vaikų, taip pat sumažinti viruso plitimo mastą tarp vaikų. Tai svarbus žingsnis į priekį mūsų tautos kovoje su šiuo virusu“, tęsė valstybės vadovas.

Vyriausybė jau parūpino pakankamai vakcinos kiekvienam vaikui Jungtinėse Valstijose, pareiškė J. Bidenas ir pridūrė, jog savaitgalį darbuotojai pradėjo pakuoti ir siųsti milijonus „Pfizer“ vakcinos dozių.

„Artimiausiomis dienomis programa bus išplėsta ir pradės veikti visu pajėgumu lapkričio 8 dieną prasidėsiančią savaitę“, – nurodė prezidentas.

Šio amžiaus grupės vaikams vakcina suleidžiama dviem dozėmis trijų savaičių intervalu. Jiems sušvirkščiama 10 mikrogramų preparato – trečdalis vyresnio amžiaus grupių gaunamos dozės.

Vaikiškos vakcinos buteliuko dangtelis yra oranžinės spalvos – taigi, jie bus lengvai atpažįstami, nes vyresnių žmonių grupėms skirto preparato buteliukų dangteliai violetiniai.

„Kaip mama, raginu tėvus, kuriems kyla klausimų, pasikalbėti su savo pediatru, mokyklos slaugytoja ar vietos vaistininku, ir daugiau sužinoti apie vakciną bei vaikų skiepijimo svarbą“, – pareiškime nurodė CDC direktorė Rochelle Walensky.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)