Savo pranešime, išplatintame susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalais, su Talibanu besivaržanti grupuotė nurodė, kad „penki „Islamo valstybės“ kovotojai vienu metu įvykdė koordinuotas atakas“ dideliame ligoninės komplekse.

IS-K pažymėjo, kad vienas iš džihadistų detonavo mirtininko diržą prie ligoninės vartų, o kiti kovotojai įsiveržė į kompleksą ir paleido ugnį.

Tuo metu Talibanas, rugpjūtį užgrobęs valdžią Afganistane, trečiadienį informavo, kad tarp šio išpuolio aukų yra aukšto rango talibų kovotojų vadas Hamdullah Mokhlisas.

H. Mokhlisas buvo su Talibanu glaudžius ryšius palaikančios radikalios Haqqan grupuotės narys ir talibų specialiųjų pajėgų, žinomų kaip Badro korpusas, vienas iš vadų. Jis yra iki šiol aukščiausio rango islamistų pareigūnas, nužudytas nuo rugpjūčio vidurio, kai Talibanas užėmė sostinę.

„Kai gavome informacijos, kad puolama Sardaro Daudo Khano ligoninė, maulavis Hamdullah, Kabulo korpuso vadas, nedelsdamas išskubėjo į įvykio vietą“, – sakė Talibano atstovas spaudai.

„Mėginome jį sustabdyti, bet jis [tik] pasijuokė. Vėliau sužinojome, kad jis žuvo kaip kankinys per kautynes akis į akį ligoninėje“, – pridūrė jis.

Prasidėjus antpuoliui Kabulo naujieji valdytojai pasiuntė savo specialiąsias pajėgas ant ligoninės pastato, nuskraidinę jas sraigtasparniu, perimtu iš anksčiau Afganistanui vadovavusios JAV remtos vyriausybės.

Įvykio liudininkai pasakojo naujienų agentūrai AFP apie tvyrojusį siaubą, kai pacientai ir gydytojai bandė užsirakinti viršutinių aukštų patalpose ir aidėjo šūvių papliūpos.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas nesureikšmino aukų skaičiau ir sakė, kad dėl specialiųjų pajėgų staigios reakcijos ataka buvo nutraukta per 15 minučių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)