Dėl incidento, pastačiusio į nepatogią padėtį Glazge vykstančio viršūnių susitikimo organizatorius, K. Elharrar negalėjo dalyvauti dviejų dienų viršūnių susitikimo pirmadienio programoje, nes apsaugos darbuotojai atsisakė ją įsileisti dėl vežimėlio, naujienų agentūrai AFP pranešė ministrės atstovė.

Anot britų žiniasklaidos, K. Elharrar negalėjo pasiekti renginio vietos, nes į ją žmones gabenę autobusai nebuvo nepritaikyti neįgaliųjų vežimėliams.

Izraelio ministro pirmininko Naftali Bennetto biuras nurodė, kad delegacija dvi valandas mėgino padėti K. Elharrar patekti į konferencijų centrą, bet galiausiai patyrė nesėkmę „nes jis nėra visiškai pritaikytas neįgaliųjų vežimėliams“. Premjero biuras taip pat pateikė formalų skundą.

K. Elharrar savo ruožtu apgailestavo, kad „JT, skatinančios didinti prieinamumą neįgaliesiems, 2021 metais nesirūpina savo renginių prieinamumu“.

„Tikiuosi, kad bus išmoktos reikiamos pamokos, kad rytoj galėčiau spręsti žaliosios energijos skatinimo, kliūčių šalinimo ir veiksmingo energijos vartojimo klausimus“, – pirmadienį parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

JK užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Jamesas Cleverly pareiškė esąs „labai nusivylęs“ dėl to, kad K. Elharrar pirmadienį negalėjo dalyvauti viršūnių susitikime.

Tuo metu Londono ambasadorius Izraelyje Neilas Wiganas sakė: „Giliai ir nuoširdžiai atsiprašau.“

Šaltinis N. Bennetto delegacijoje pranešė, kad premjeras aptarė šį klausimą su B. Johnsonu prieš antradienį numatytą judviejų susitikimą.

Pasak šaltinio, abu lyderiai susitarė, kad K. Elharrar „atvyks į renginių vietą kartu su N. Bennettu ir dalyvaus susitikime su B. Johnsonu“.

Tuo metu šaltinis JK vyriausybėje patvirtino, kad ministrė prie susitikimo prisijungs vidurdienį vietos (14 val. Lietuvos) laiku.

N. Bennetto biuras vėliau „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis kartu su ministre atvyksta į konferencijų centrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)