Manoma, kad Attila Hildmannas – garsusis veganiškos virtuvės šefas, pastaruoju metu pasisakantis prieš karantiną ir vakcinaciją bei skleidžiantis įrodymais nepagrįstus teiginius – iš įtariamosios gavo informacijos, kad jam yra iškelta byla.

Berlyno vyriausiasis teisingumo pareigūnas Dirkas Behrendtas patvirtino žiniasklaidos pranešimus, kad tiriami buvusios vietos prokuratūros darbuotojos veiksmai. Įtariama, kad ji pažeidė pareigą saugoti tarnybines paslaptis ir mėgino sutrukdyti vykdyti teisingumą, nurodė D. Behrendtas.

Ši 32 metų IT skyriaus darbuotoja jau atleista iš darbo, bet nėra sulaikyta.

„Kiek pamenu, panašaus atvejo Berlyno teisingumo sistemoje dar nebuvo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Behrendtas.

Pasak jo, be darbuotojos patraukimo baudžiamojon atsakomybėn sostinės prokuroras „parengė priemones, kad būtų sunkiau susipažinti su tokia informacija apie tyrimus... Tai niekada neturi pasikartoti.“

Vokietijos ir Turkijos pilietybę turinčiam A. Hildmannui nuo praeitų metų įtariamas tokiais nusikaltimais kaip kurstymas ir slapstymasis nuo sulaikymo. Tačiau manoma, kad jis šiuo metu yra Turkijoje, kuri savo piliečių kitoms šalims neišduoda.

A. Hildmannas per susirašinėjimo platformą „Telegram“ dešimtims tūkstančių savo sekėjų tvirtino, kad „socialistė“ kanclerė Angela Merkel yra „blogesnė už [Adolfą] Hitlerį“ dėl jos vyriausybės įvestų suvaržymų koronaviruso plitimui valdyti.

Manoma, kad šiam veikėjui konfidencialios informacijos perdavusi buvusi prokuratūros darbuotoja priklauso judėjimui „Querdenker“ („Lateralinis mąstytojas“), pernai tapusiam garsiausiu balsu prieš vyriausybės taikomus apribojimus dėl COVID-19.

Šios grupės rengiami dideli protestai pritraukia labai įvairių žmonių, įskaitant skiepų skeptikus, neonacius ir kraštutinės dešiniosios partijos "Alternatyva Vokietijai" (AfD) narius.

Prokuratūros atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad minėta moteris pateko į teisėsaugos akiratį dėl dalyvavimo tokiuose mitinguose, taip pat dėl įtartinų paieškų savo darbovietės duomenų bazėse.

Su A. Hildmanno byla susiję dokumentai, kuriuos įtariamoji galimai jam perdavė, buvo rasti jos bute per liepą atliktą kratą. Esama pranešimų, kad buvusi prokuratūros IT darbuotoja anksčiau šiemet taip pat lankėsi pas A. Hildmanną Turkijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)