Sunkioji technika buvo pasitelkta ardyti suvirtusioms betono plokštėms, sugriuvus 21 aukšto statiniui turtingame gyvenamajame ir verslo rajone – Ikojyje, pranešė ten esantys naujienų agentūros AFP korespondentai.

Gelbėtojai sakė, kad griūties metu pastate buvo daug darbininkų, bet kol kas negalėjo patvirtinti po griuvėsiais atsidūrusių žmonių skaičiaus.

Lagoso valstijos policija sakė, kad dar per anksti spręsti, kodėl sugriuvo šis pastatas, bet Lagoso ekstremalių situacijų valdymo agentūros vadovas Femi Oke-Osanyintolu (Femis Okė-Osanjitolus) sakė, kad anksčiau inspektoriai šioje statybvietėje yra užfiksavę pažeidimų.

„Šį reikalą nuodugniai ištirsime, kad tai nepasikartotų. Iki šiol iš po griuvėsių buvo ištraukti šeši kūnai, keturi žmonės ištraukti gyvi, o dar trims lengvai sužeistiems suteikta medicinos pagalba“, – AFP sakė pareigūnas.

Anksti antradienį tarp betono nuolaužų krūvų rausėsi du ekskavatoriai.

28 metų mūrininkas Wisdomas Johnas pasakojo griūties metu buvęs ant žemės ir atsipirkęs keliais įdrėskimais, kai statinys virto betono nuolaužų krūva.

„Šiandien dirbo daugiau kaip 50 [statybininkų] ir brigadininkas, – sėdėdamas greitosios pagalbos automobilyje sakė vyras. – Mes tiesiog išbėgome.“

Ikojis yra vienas turtingiausių rajonų tankiai apgyventame Lagose.

Lagose ir kitose šios daugiausiai gyventojų turinčios Afrikos valstybės vietose pastatų griūčių pasitaiko neretai. Dažniausios tokių incidentų priežastys – nekokybiškos statybinės medžiagos, statytojų aplaidumas ir statybos normų nesilaikymas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)