Turistų apsinuodijimą „AMC Royal“ viešbutyje Hurgadoje tiria Egipto generalinė prokuratūra. Sulaikyti du viešbučio darbuotojai – virėjas ir Valgių ir gėrimų poskyrio direktoriaus pavaduotojas, o viešbučio direktorius trims mėnesiams nušalintas nuo pareigų.

Naujausiais duomenimis, į ligoninę paguldė 29 rusus, 14 turistų iš Estijos ir keturis iš Čekijos.

Kaip informuoja BBC, tiriami maisto ir gėrimų iš viešbučio pavyzdžiai.

Rusijos turizmo agentūrų asociacija pranešė, kad apsinuodijusių būklė nekelia nerimo, sunkių atvejų nėra.

Rusijos konsulas Hurgadoje Viktoras Voropajevas pranešė, kad vietos valdžia nusprendė 48-ioms valandoms uždaryti viešbutį „AMC Royal“, kuriame įvyko incidentas. Egipto turizmo ministerijoje patvirtino, kad nuspręsta neribotam laikui uždaryti viešbutį.

„Nuspręsta uždaryti viešbutį, kuriame įvyko incidentas, jis nepriima naujų svečių, jame gyvena tik tie, kurie atvyko iki incidento. Turizmo ir Sveikatos apsaugos ministerijų komisijos atlieka viešbutyje patikrinimą, ar paisoma visų reikalavimų“, – naujienų agentūrą „RIA Novosti“ informavo ministerijų atstovai.

Tiesa, pačiame viešbutyje pranešė, kad toliau priimami svečiai.

REN-TV televizijos kanalas išpublikavo vieno lankytojo filmuotą reportažą, kuriame matyti, kad viešbutis toliau veikia, kaip įprastai.

Apsinuodiję turistai juos kalbinusiems žurnalistams skundėsi dėl aukštos temperatūros, vėmimo ir diarėjos, taip pat minėjo antisanitarines sąlygas viešbutyje.

„Ligoninė perpildyta svečiais vien tik iš mūsų viešbučio. Daugiausia – vaikai. Atneša ant rankų... Atveža partijomis po 10–15 žmonių. Vaikams temperatūra – apie 40“, – leidiniui „Business Online“ pasakojo turistė iš Tatarstano Jelena Sergejeva.

„Iš pirmo žvilgsnio viešbutyje nebuvo nieko įtartino. Tačiau lėkštės dažnai būdavo nešvarios. Buvo antisanitarinių detalių. Papietavome ir persikėlėme į kitą viešbutį. O naktį man ir seseriai pasireiškė apsinuodijimo požymiai. Pirmą nakties pasidarė labai negera. Tik dabar nuo medikamentų darosi geriau“, – pasakojo kita viešbučio viešnia.

Rusai ėmė aktyviai pirkti keliones į Egiptą, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad nuo spalio 30 iki lapkričio 7 d. skelbiamos šventinės nedarbo dienos dėl padidėjusio sergamumo koronavirusu.

Rusijos turizmo agentūrų asociacijos direktorė Maja Lomidzė papasakojo agentūrai „RIA Novosti“, kad rusai turistai išpirko beveik visas vietas brangiuose Egipto viešbučiuose ilgosioms lapkričio išeiginėms.

Egipto ambasados Maskvoje atstovas teigė, kad dėl precedento neturinčio rusų turistų antplūdžio penkių žvaigždučių viešbučiuose neliko vietų.

Rusijos turizmo industrijos sąjungos viceprezidento Dmitrijaus Gorino teigimu, Poilsinių kelionių iš Rusijos į Turkiją ir į Egiptą kainos stipriai padidėjo ilgiesiems lapkričio laisvadieniams, taip pat pabrango lėktuvų bilietai – kai kurie net 30 proc.

Rusija oficialiai atnaujino skrydžius į Egipto Hurgados ir Šarm el Šeicho kurortus šių metų rugpjūtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)