Apie 1 val. nakties policijos pareigūnai pastebėjo keliu važiuojantį automobilį „Volkswagen“. Teisėsaugininkai įjungė švyturėlius ir sustabdė transporto priemonę, kad išsiaiškintų priežastis, kodėl asmuo komendanto valandos metu buvo ne savo gyvenamojoje vietoje.

Pareigūnams priėjus prie automobilio patikrinti dokumentų, vairuotojas per siaurą lango plyšį padavė dokumentus ir iš karto uždarė langą. Pareigūnai norėjo išsiaiškinti daugiau informacijos ir priežastis, kodėl vyras yra ne savo gyvenamojoje vietoje, tačiau jis su policija nebebendradarbiavo.

Kaip praneša Latvijos policija, netrukus pareigūnai užuodė dujų kvapą, o vairuotojas, staiga apsisukęs automobilyje, sukėlė gaisrą ir susprogdino dujų balionėlį.

Sprogimo banga nubloškė vairuotoją iš automobilio, o pareigūnus – į šalis. Vis dėlto, vyras sugebėjo pasinaudoti sukelta situacija ir įsėdęs į policijos automobilį bandė jį pavogti.

Vienas iš pareigūnų, kuris patyrė lengvus sužalojimus, nuskubėjo įtariamojo link. Šis užpuolė policininką ir nesėkmingai bandė atimti jo ginklą. Pareigūnas tuo pačiu metu dar spėjo iškviesti pastiprinimą.

Netrukus tarp pareigūno ir įtariamojo kilo grumtynės – iš pradžių automobilyje, vėliau – griovyje.

Po kurio laiko atsigavo kitas pareigūnas, patyręs sunkius veido sužalojimus. Jis suskubo padėti kolegai sutramdyti ir sulaikyti vyrą.

Netrukus į įvykio vietą atvyko dar vienas ekipažas. Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai bei ugniagesiai.

Vienas iš pareigūnų nuvežtas į ligoninę, o kitas dėl lengvesnių sužalojimų paleistas gydytis namo.

Įtariamasis šiuo metu yra laikinai sulaikytas, artimiausiu metu bus sprendžiama dėl papildomų saugumo priemonių.

Pasak policijos, „vyro veiksmai, matyt, buvo tyčiniai“. Pareigūnai dar aiškinasi vyro motyvus, tačiau jis paaiškino, kad taip pasielgti nusprendė dėl „COVID-19 ir skiepų“.

Policijos teigimu, vyras anksčiau nebuvo susidūręs su teisėsauga, tačiau ši byla turės rimtų pasekmių tolesniam jo ir jo šeimos gyvenimui.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jei vyras bus pripažintas kaltu, jam grės laisvės atėmimas nuo dvejų iki 20 metų. Vyrui taip pat skirta maksimali bauda už komendanto valandos apribojimų pažeidimą – 2 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)