Agentūros duomenimis, nuo pandemijos pradžios Rusijoje mirė beveik 450 tūkst. žmonių. Pagal šį rodiklį šalis pirmauja Europoje.

Rusijos tarnybos buvo kaltinamos menkinančios COVID-19 pandemijos mastą šalyje. Vėlai penktadienį „Rosstat“ paskelbtas skaičius pateikia daug niūresnį skaičių negu iki šiol skelbė vyriausybė.

Vis dėlto rugsėjį COVID-19 pacientų mirtingumas buvo mažesnis negu liepą, kai mirė daugiau kaip 50 tūkst. užsikrėtusiųjų, rašo „Rosstat“.

Vyriausybės oficialūs duomenys rodė, kad Rusijoje per rugsėjį nuo koronavirusinės infekcijos mirė 24 031 žmogus.

Vyriausybė į savo statistiką įtraukia tik atvejus, kai atlikus skrodimą koronavirusas įvardijamas kaip pagrindinė mirties priežastis.

Tuo metu „Rosstat“ prie COVID-19 aukų priskiria ir atvejus, kai koronaviruso infekcija paaštrino pacientų gretutines ligas.

Rusija yra smarkiausiai pandemijos paveikta Europos šalis. Jos valdžiai sunkiai sekasi pakeisti daugelio gyventojų nusistatymą prieš vakcinas.

Nors skiepytis ragino ir pats prezidentas Vladimiras Putinas, o šalyje sukurta vakcina „Sputnik V“ yra plačiai prieinama, iki šiol visą vakcinavimo kursą yra baigę tik apie 32 proc. Rusijos gyventojų.

Maskva nuo ketvirtadienio 11-ai dienų sustabdė visų nebūtinų paslaugų teikimą, šaliai kovojant su rekordine COVID-19 banga, dar labiau paaštrinta vangaus skiepijimosi.

Šeštadienį buvo pranešta, kad per pastarąją parą buvo nustatytas 40 251 naujas COVID-19 atvejis – daugiausiai per vieną dieną nuo pandemijos pradžios. Liga taip pat pareikalavo 1 160 žmonių gyvybių.

Tuo tarpu penktadienį buvo skelbta apie rekordinį koronavirusinės infekcijos aukų prieaugį, mirus 1 163 žmonėms.

Mėgindamas suvaldyti ligos plitimą, V. Putinas nuo šeštadienio paliepė visus gyventojus, išskyrus būtiniausių tarnybų ir įmonių darbuotojus, savaitei išleisti mokamų atostogų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)