„Elektros energijos importo iš Rusijos Federacijos nuo lapkričio 1-osios nebus“, – per socialinį tinklą „Telegram“ paraše A. Herusas.

Gegužės pabaigoje Ukrainos energetikos rinkos reguliuotoja iki spalio mėnesio uždraudė importuoti elektrą iš Baltarusijos ir Rusijos. Kijevas tokį sprendimas siejo su pasiruošimu Ukrainą atjungti nuo energetikos žiedo su Rusija ir Baltarusija, siekiant ateityje ją sinchronizuoti su Europos elektros perdavimo sistemos operatorių tinklu ENTSO-E.

Rugsėjo pabaigoje Ukrainos energetikos rinkos reguliuotoja paskelbė, kad elektros importo iš Baltarusijos ir Rusijos draudimo galiojimą pratęsė dar mėnesiui – iki lapkričio pradžios.

Vis dėlto A. Herusas nurodė, kad Rusijos „bendrovė „Inter RAO“ spalio 20 dieną paskelbė elektros energijos pardavimo aukcioną, bet spalio 21 dieną šis aukcionas buvo atšauktas“.

„Nuo lapkričio 1 dienos taip pat nebus elektros energijos importo iš Baltarusijos – atitinkami elektros energijos pardavimo aukcionai buvo atšaukti“, – pridūrė parlamento komiteto pirmininkas.

Kai rugsėjį buvo pratęstas energijos iš Rusijos ir Baltarusijos importo draudimas, Ukrainos energetikos rinkos priežiūros atstovas Dmytro Kovalenka sakė, kad sprendimas, ar toliau tęsti šio importo draudimą, bus priimtas priklausomai nuo padėties rinkoje, visų pirma atsižvelgus į tai, kokias anglių atsargas yra sukaupusios Ukrainos šiluminės elektrinės.

Anksčiau šią savaitę A. Herusas pranešė, kad Rusija nuo lapkričio 1-osios stabdo dviejų rūšių anglių, skirtų šiluminėms elektrinėms kūrenti, tiekimą Ukrainai.

Rusijos ekonomikos ministerija nurodė, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant patenkinti vadinamųjų energetinių anglių paklausą šalies vidaus rinkoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)