Nurodymas dėvėti kaukes taikomas visiems vyresniems nei 12-os metų piliečiams. Kaukes privaloma užsidėti sėdint teatro, koncertų, kino salėse, lankantis pramoginiuose renginiuose, muziejuose ir parodose, taip pat viešojo maitinimo vietose.

Be kaukių negalima dalyvauti patalpose rengiamuose susirinkimuose ir įvairaus pobūdžio susibūrimuose. Nusiimti kaukę restorane galima tik valgant arba geriant, rašoma portale rus.err.ee.

Vadovaujantis vyriausybės įsaku, su kaukėmis reikia būti ir bendros paskirties saunose, SPA centrų patalpose, baseinuose ir vandens parkuose. Visgi jei kaukė sušlampa, ją galima nusiimti.

Treniruočių salėse, per sporto varžybas, taip pat įvairiuose sporto renginiuose kaukės taip pat privalomos. Nurodymas dėl kaukių dėvėjimo tokiose vietose besilankantiems žmonėms negalioja tik tol, kol jie sportuoja.

Be to, kas paminėta, suaugę asmenys turi būti su kaukėmis, kai dalyvauja kūrybiniuose, papildomo švietimo ar panašiuose užsiėmimuose. Nepilnamečiams ši taisyklė negalioja.

Jeigu nešioti kaukės žmogus negali dėl su sveikata susijusių priežasčių, jis turi tai įrodyti pateikdamas gydytojo patvirtintą dokumentą.

Dėl koronaviruso delta atmainos plitimo oru griežtai rekomenduojama dėvėti medicinines kaukes arba joms analogiškas apsaugines kaukes.

Nuo pareigos dėvėti kaukę darbuotojai atleidžiami tiktai tuo atveju, jei darbdavys, įvertinęs rizikos dydį darbo vietoje, pasirūpina kitokiomis koronaviruso plitimą stabdančiomis priemonėmis.

Estijoje per praėjusią parą atlikus 7 625 testus nustatyti 1 679 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė 11 anksčiau užsikrėtusių žmonių, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 1 995 naujus COVID-19 atvejus ir aštuonių pacientų mirtį.

Tarp naujai užregistruotų užsikrėtusiųjų 1 010 žmonių nėra pasiskiepiję arba baigę vakcinavimo kurso.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 1 508,45 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Penktadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 536 pacientai, iš jų 46 – intensyviosios terapijos skyriuose, įskaitant 32, kuriems reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje patvirtintas 190 201 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, 1 502 užsikrėtę žmonės mirė, 165 138 – pasveiko.

Bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę Estijoje jau gavo 791 028 žmonės – 69,35 proc. suaugusių arba 59,47 proc. visų šalies gyventojų. Visą vakcinavimo kursą baigė 757 608 gyventojai.

Nuo pirmadienio Estijoje neigiamas testo dėl koronaviruso atsakymas nesuteikia galimybės gauti COVID-19 sveikatos pažymėjimą, kurį reikia pateikti norint dalyvauti sporto renginiuose, lankytis viešosiose pirtyse, SPA centruose, baseinuose, vandens pramogų centruose, konferencijose, teatruose, kino teatruose, koncertuose ir parodose, viešojo maitinimo įstaigose.

Sveikatos pažymėjimai išduodami tik pasiskiepijusiems arba COVID-19 neseniai persirgusiems asmenims. Taip pat iki sausio 10 dienos visose viešose vietose įvedamas privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas.

Tuo metu Latvijoje beveik 90 proc. praėjusį mėnesį nuo COVID-19 mirusių asmenų buvo nesiskiepiję, 88 proc. į ligonines dėl koronaviruso patekusių pacientų taip pat nebuvo vakcinuoti, rodo oficialūs antradienį paskelbti duomenys, Latvijai įvedus mėnesio trukmės karantiną.

Latvijos vakcinacijos lygis yra vienas žemiausių Europos Sąjungoje – visiškai paskiepyti tik šiek tiek daugiau nei pusė šalies gyventojų. Dėl sudėtingos COVID-19 padėties Latvijoje spalio 21 dieną įsigaliojęs griežtas karantinas truks iki lapkričio 15 dienos.

Šiuo laikotarpiu uždarytos visos parduotuvės, išskyrus prekiaujančias būtiniausiomis prekėmis, teikiamos tik svarbiausios paslaugos. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai patalpose ir lauke, pramoginiai, sporto ir kultūriniai renginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)