Daugiausiai gyventojų turinčiai pasaulio valstybei nuo pirminės epidemijos praėjusį pavasarį pavyko iki minimumo sumažinti užsikrėtimų skaičių dėl nulinės tolerancijos principo – sienų uždarymo, tikslinių judėjimo apribojimų ir ilgų karantino laikotarpių.

Tačiau dabar Kinija kovoja su protrūkiais keliolikoje regionų, kurie yra populiarūs tarp turistų, todėl pareigūnai liepė milijonams žmonių likti namuose, apribojo keliones tarp provincijų ir sustiprino testavimą.

Susirgimų skaičius vis dar gerokai mažesnis nei daugelyje šalių, o penktadienį šalyje užregistruoti 48 nauji užsikrėtimo atvejai, taigi per pastarąją savaitę jų buvo mažiau nei 250.

Tačiau valdžios institucijos nenori rizikuoti, aptikus keletą COVID-19 atvejų, uždaryti į karantiną dešimtis tūkstančių žmonių Pekine, kur vasario mėnesį vyks Žiemos olimpinės žaidynės.

Pekino pareigūnams atidžiai stebint ligos protrūkius kitose Kinijos dalyse, Kinijos stebėjimo platformos „Feichangzhun“ duomenimis, penktadienį buvo atšaukta maždaug pusė visų skrydžių dviejuose pagrindiniuose sostinės oro uostuose.

Ketvirtadienį geležinkelių institucijos nurodė sustabdyti du į Pekiną vykstančius greituosius traukinius ir išsiuntė daugiau kaip 450 keleivių atlikti testų, kai buvo nustatyta, kad darbuotojai turėjo artimų kontaktų su užsikrėtusiais žmonėmis.

Baimindamiesi protrūkių, keli kiti miestai taip pat sugriežtino kovos su COVID-19 taisykles.

Harbino (šiaurės rytų Heilongdziango provincijos sostinės) valdžia įspėjo 10 mln. miesto gyventojų niekur neišvykti ir atšaukė trečdalį skrydžių iš miesto oro uosto.

Visoje Kinijoje uždrausta judėti maždaug šešiems milijonams žmonių, įskaitant maždaug keturis milijonus šiaurės vakarų Landžou mieste ir Vidinės Mongolijos Ejino apskrityje, kur gyvena apie 35 tūkst. žmonių.

Svarbiausiems Pekino darbuotojams privaloma pasiskiepyti stiprinamąja vakcina, penktadienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją