Naujas Viduržemio jūros ciklonas ketvirtadienį vakare ar penktadienio naktį turi pasiekti rytines Sicilijos pakrantes ir Italijos pusiasalio pietuose esantį Kalabrijos regioną, pranešė Italijos valstybinis tyrimų institutas ISPRA.

Civilinės saugos departamentas dėl artėjančios audros Sicilijos rytuose paskelbė „oranžinio“ laipsnio pavojų.

„Pakrantėje prognozuojamos smarkios liūtys ir jūros štormai su reikšmingo aukščio – daugiau kaip 4,5 m – bangomis“, – nurodė ISPRA.

Antradienį kai kuriuose rytiniuose Sicilijos rajonuose siautėjo kitas ciklonas, o anksčiau kelias dienas trukusios liūtys sukėlė potvynių ir žemės nuošliaužų. Šioje Italijos saloje žuvo trys žmonės.

Antradienį parengtuose televizijos reportažuose matyti užlietas ligoninės Katanijoje priėmimo skyrius ir miesto teisme pro stogą į kabinetus besiskverbiantis lietaus vanduo.

Ketvirtadienio audra turi užklupti tą patį rajoną aplink Kataniją – antrą pagal dydį Sicilijos miestą, kur gyventojai dar nespėjo išvalyti gatvių ir namų po praėjusios audros.

Sirakūzuose ir Katanijoje uždarytos mokyklos, be to, vietos valdžia penktadieniui uždarė valstybines įstaigas ir teismus.

Ne pelno tyrimų instituto „Euro-Mediterranean Center on Climate Change“ prezidentas Antonio Navarra (Antonijas Navara) laikraščiui „Corriere della Sera“ šią savaitę sakė, kad Sicilija atsidūrė ekstremalių meteorologinių įvykių, įskaitant karščio bangas ir ciklonus, centre.

„Bandome suprasti, ar vykstant klimato kaitai šie reiškiniai bus dar intensyvesni, ar jiems dažnėjant jų pobūdis keisis“, – sakė jis.

Žemės ūkio lobistų grupė „Coldiretti“ pranešė apie didelę žalą Sicilijos citrusinių augalų ir alyvmedžių giraitėms, ir nurodo, kad ekstremalių orų žala pasėliams ir infrastruktūrai visoje Italijoje ūkininkams šiemet jau atsiėjo 2 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją