„55,6 mln. metamfetamino tablečių ir 1 537 kg kristalinio metamfetamino, apie kuriuos vakar vakare pranešė Laosas, yra rekordinė viena konfiskuota siunta regione“, – naujienų agentūrai AFP sakė JT Narkotikų ir nusikalstamumo biuro (UNODC) atstovas regione Jeremy Douglasas (Džeremis Daglasas).

„Šis metamfetamino tablečių skaičius yra tris kartus didesnis nei Laosas konfiskavo per visus praėjusius metus, o kristalinio metamfetamino kiekis sudaro beveik trečdalį [pernai konfiskuoto kiekio]", – sakė J. Douglasas.

Laosas pastaraisiais metais yra vartai metamfetamino kontrabandai iš Mianmaro neramios Šanų valstijos. Ši kontrabanda pastebimai suintensyvėjo pastaraisiais mėnesiais, paskatinta vasarį Mianmare įvykdyto perversmo ir šalies ekonomikos žlugimo.

Pareigūnai „Beer Lao“ sunkvežimio vairuotoją areštavo Bokeo provincijoje Laoso šiaurėje. Provincija priklauso Mianmaro, Tailando ir Laoso sankirtoje esančiam „auksiniam trikampiui“, pagarsėjusiam kaip svarbus narkotikų kontrabandos centras.

Kompanija „Lao Brewery“ paskelbė pareiškimą ir jame paneigė, kad yra kaip nors susijusi su narkotikais.

„Mes labai nusivylę, kad mūsų pakavimo dėžėmis piktnaudžiaujama, naudojantis jomis kaip priedanga nelegaliai veiklai“, – nurodė alaus darykla ir pridūrė, kad minimas sunkvežimis nebuvo įregistruotas kompanijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją