„Pirmadienį į Chartumo ir Omdurmano morgus buvo atgabenti septynių civilių kūnai“, – AFP sakė Sveikatos apsaugos ministerijos teismo medicinos tarnybos vadovas Hishamas Fagiris. Pasak jo, ant kai kurių kūnų matyti žaizdos, padarytos „aštriais įrankiais“.

Agentūra dpa pranešė, kad įvykdžiusi karinį perversmą Sudano kariuomenės vadovybė atleido iš pareigų šešis ambasadorius, įskaitant šalies pasiuntinį Europos Sąjungai.

Sudano ambasadoriai ES, JAV, Kinijoje, Prancūzijoje, Katare ir Sudano misijos Ženevoje vadovas buvo nušalinti nuo pareigų, trečiadienio vakarą pranešė Sudano valstybinė televizija ir „Al-Arabiya“.

Keletas Sudano diplomatų pasmerkė karinį perversmą ir pareiškė solidarumą su Sudano protestuotojais, besipriešinančiais perversmui.

Pirmadienį, pablogėjus politinei situacijai 44 mln. gyventojų turinčioje Rytų Afrikos šalyje, valdžią perėmė kariškiai. Generolas Abdelis Fattahas al-Burhanas paskelbė, kad atleidžiami civiliai šalies laikinosios vyriausybės nariai, ir įvedė nepaprastąją padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją