JAV anksčiau šį mėnesį nutraukė vizų išdavimą Maskvoje ir atitinkamus leidimus norintys gauti rusai dabar turi vykti į šalies ambasadą Varšuvoje.

„Turime greitai padaryti pažangą“, – reporteriams sakė aukšto rango Valstybės departamento pareigūnas.

„Darysime viską, kad ši misija galėtų tęsti darbą“, – pridūrė jis, tačiau įspėjo, kad susiduriant su darbuotojų stygiumi ateityje gali būti sunku išplėsti šiuo metu ribotą ambasados darbą.

Jis nurodė, kad JAV stinga darbuotojų atlikti tokias užduotis, kaip atidaryti ir uždaryti ambasados vartus, užtikrinti pokalbių telefonu saugumą ir valdyti liftus.

Rusija rugpjūčio 1 dieną uždraudė ambasadoms samdyti personalą iš Rusijos ar trečiųjų šalių ir dėl tokio žingsnio Jungtinės Valstijos buvo priverstos atleisti daugiau kaip 200 vietos darbuotojų iš šalies misijų visoje Rusijoje.

JAV misijose Rusijoje šiuo metu dirba apie 120 žmonių, palyginti su 1 200 – 2017 m. Tuo metu Rusijos misijose JAV dirba maždaug 230 asmenų, išskyrus Niujorke ar misijoje prie JT dirbantį personalą.

„JAV jie turi daug daugiau darbuotojų nei mes Rusijoje“, – teigė pareigūnas.

JAV ir Rusijos santykiai įtempti daugeliu frontų, įskaitant Vašingtono kaltinimus Maskvai dėl kibernetinių atakų ir kišimosi į rinkimus, nors abiejų šalių prezidentai birželį dvišalio susitikimo Ženevoje metu susitarė siekti stabilesnių ryšių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)