„Kai klausomės biurokratų ir komisarų Briuselyje, kurie pasisako prieš tvoras prie mūsų sienų, mums kartais kyla klausimas, ar šie žmonės gyvena su mumis toje pat planetoje“, – kalbėjo P. Szijjartas po devynių rytinių NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo Taline.

Vyriausybės Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant pabėgėlius iš krizių regionų prie ES išorės sienos. A. Lukašenka gegužės pabaigoje pareiškė, kad Minskas nebetrukdys migrantams keliauti toliau į ES. Taip jis reagavo į sugriežtintas Vakarų sankcijas savo šaliai.

Nuo tada išaugo nelegalios migracijos srautai per Baltarusiją, o Lietuva, Lenkija ir Latvija sustiprino sienos apsaugą ir ėmė tiesti pasienio tvorą. ES lygiu neseniai vyko diskusijos apie tai, ar tvora yra tinkama priemonė prieš neteisėtus migrantus.

„Šiuo metu susiduriame su migracijos spaudimu iš dviejų pusių. Prie spaudimo iš pietų mes, deja, pripratome. Tačiau dabar esame priversti kęsti spaudimą ir iš rytų“, – sakė P. Szijjartas.

Anot Vengrijos ministro, migracija „šiuo metu yra dar pavojingesnis reiškinys“ nei anksčiau. Todėl jo šalis esą ir toliau labai stipriai saugos sieną. Siekdama atgrasyti migrantus, vyriausybė Budapešte per 2015 metų pabėgėlių krizę įrengė tvoras prie savo sienų su Serbija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)