Trečiadienį buvo pranešta apie rekordinį vakcinacijų skaičių – per pastarąją parą paskiepyta daugiau kaip 291 tūkst. žmonių.

Tai didžiausias skaičius nuo vasario, kai Ukrainoje buvo pradėta vakcinacijos kampanija.

Skaičiuojama, kad per pastarąją savaitę paskiepyta daugiau kaip 1,6 mln. ukrainiečių, o per ankstesnes septynias dienas buvo paskiepyta 906 tūkst. žmonių.

Apie 41 mln. gyventojų turinčios šalies valdžios institucijoms iš pradžių sunkiai sekėsi parūpinti vakcinų. Vėliau taip pat sunkiai sekėsi įtikinti dvejojančius gyventojus pasiskiepyti.

„Skiepykitės! Tai vienintelis būdas užkirsti kelią greitam viruso plitimui... ir išgelbėti žmonių gyvybes“, – Kijevo meras Vitalijus Kličko pareiškė socialinėje žiniasklaidos platformoje „Telegram“.

Skubėti imta po to, kai praėjusią savaitę keliuose regionuose, smarkiai nukentėjusiuose nuo stipriai išaugusio COVID-19 atvejų skaičiaus, vėl buvo įvesti apribojimai.

Žmonės, besilankantys ar dirbantys viešose vietose, įskaitant kino teatrus ir sporto sales, nuo šeštadienio turės būti paskiepyti.
Antradienį Ukraina pranešė, kad nuo COVID-19 mirė rekordinis žmonių skaičius – 734.

Nepaisant to, kad Ukrainoje plačiai prieinamos trys vakcinos – „AstraZeneca“, „Pfizer“ ir Kinijoje pagaminta „CoronaVac“ – tik 18 proc. šalies gyventojų yra visiškai paskiepyti.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje užregistruota daugiau kaip 2,8 mln. COVID-19 atvejų ir 65 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)