Tikimasi, kad projektas padės išspręsti žemyno COVID-19 vakcinų trūkumo problemą ir patenkinti bent dalį vakcinų poreikio Afrikoje, kur kol kas visiškai paskiepyta tik 5,2 proc. iš 1,2 mlrd. gyventojų.

„BioNTech“ teigia bendradarbiaujanti su Ruandos ir Senegalo valdžios institucijomis ir planuojanti gamyklą pradėti statyti 2022 metų viduryje.

„Dirbsime kartu, kad sukurtume regioninį gamybos tinklą Afrikoje, kad užtikrintume prieigą prie Afrikoje pagamintų vakcinų“, – sakė BioNTech įkūrėjas Uguras Shahinas.

Planuojama, kad pradiniame etape šios gamyklos pajėgumai sieks 50 mln. dozių per metus.

Liepos mėnesį „Pfizer“ ir „BioNTech“ pranešė, kad bendradarbiaudama su „Biovac Group“ tikisi kitąmet COVID-19 vakcinas pradėti fasuoti Keiptaune, Pietų Afrikoje, tačiau jų veikliąją medžiagą tiekiant iš Europos.

Po to „BioNTech“ skelbė planus Ruandoje ir Senegale sukurti gamybos pajėgumus vakcinų ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo maliarijos bei tuberkuliozės gamybai.

Anksčiau šį mėnesį kita iRNR vakcinos nuo COVID-19 autorė – JAV bendrovė „Moderna“ – taip pat pristatė planus statyti šių vakcinų gamyklą Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)