Per išpuolį Rašade Dijalos provincijoje „žuvo 11 ir buvo sužeista dar 13 žmonių“, sakė vienas vietos saugumo šaltinis.

Rašado kaime gyvena daug saugumo tarnybų narių, bet, pasak kito šaltinio, tarp žmonių, nušautų iš mažo kalibro ginklų, yra ir civilių.

Rajonas blokuotas, į jį atsiųstas pastiprinimas ieškoti užpuolikų, sakė pirmasis šaltinis.

Abu šaltiniai teigė, kad dauguma Rašado gyventojų priklauso tai pačiai Banu Tamimo genčiai kaip ir Dijalos provincijos gubernatorius.

IS 2014 metais užėmė dideles Irako ir Sirijos dalis, bet jos „kalifatas“ vėliau žlugo neatlaikęs virtinės puolimų.

Irakas 2017-aisiais paskelbė įveikęs IS, o kaimyninėje Sirijoje grupuotė buvo nugalėta 2019 metais.

Tačiau džihadistų grėsmė išlieka, grupuotė toliau vykdo išpuolius.

Šių metų pradžioje paskelbtoje Jungtinių Tautų ataskaitoje sakoma, kad Irake ir Sirijoje yra maždaug 10 tūkst. aktyvių IS kovotojų.

Rugsėjo pradžioje 13 Irako federalinės policijos pareigūnų žuvo per IS išpuolį prieš jų patikrinimo postą netoli šiaurinio Kirkuko miesto.

Liepos mėnesį ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už išpuolį turguje Bagdado šiitiškame Sadro Miesto rajone, kai žuvo maždaug 30 žmonių.

Anksčiau šį mėnesį pareigūnai paskelbė, kad už Irako ribų areštuoti du svarbūs ieškomi asmenys: 320 gyvybių nusinešusios 2016 metų IS atakos Bagdade planuotojas ir įtariamas IS finansų vadovas Sami Jasimas al Jaburi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją