„Patvirtinta, kad šis incidentas buvo mirtininko sprogdintojo ataka, per kurią sprogdintojas žuvo“, – antradienį pranešė policijos atstovas Fredas Enanga.

Jis pridūrė, kad sprogdintojas buvo įtrauktas į „ieškomų asmenų“ iš Sąjunginių demokratinių pajėgų (ADF) sąrašą.

Šeštadienį per sprogdinimą vienoje pakelės užkandinėje Kampaloje žuvo vienas žmogus ir dar trys buvo sužeisti.

Pasak F. Enangos, pareigūnai nustatė „didelių sąsajų“ tarp šeštadienio ir pirmadienio išpuolių.

„Šiuos savadarbius sprogstamuosius užtaisus ruošia asmenys arba asmenų grupės, priklausantys tai pačiai užpuolikų grupei“, – sakė F. Enanga.

ADF, kuri istoriškai yra Ugandos sukilėlių grupuotė, kaltinama tūkstančių civilių gyventojų žudymu Kongo Demokratinės Respublikos rytuose.

Kovą Jungtinės Valstijos oficialiai susiejo ADF su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“.

Kongo DR Katalikų Bažnyčia sako, kad nuo 2013 metų ADF nužudė daugiau nei 6 tūkst. civilių. Tuo metu padėtį regione stebinti organizacija „Kivu Security Tracker“ (KST) šią grupuotę kaltina dėl daugiau nei 1 200 mirčių vien tik Benio rajone nuo 2017 metų.

Policija šeštadienio išpuolį pavadino „vidaus teroro aktu“, o atsakomybę už jį prisiėmė „Islamo valstybė“.

Pasak tyrėjų, per sprogimą populiarioje pakelės užkandinėje žuvo 20 metų moteris ir dar trys žmonės buvo sužeisti.

Policija pranešė, kad šeštadienio sprogimą sukėlė sprogstamasis užtaisas, kuriame buvo vinių ir metalo gabalėlių, uždengtas polietileniniu maišeliu.

Tai, kad po stalu paliktas sprogmuo buvo pagamintas labai paprastai, leidžia manyti, kad jis veikiausiai nesusijęs su užsienio kovotojų tinklais, nurodė pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją