„Facebook“ pašalino šį taisykles pažeidusį įrašą, o „YouTube“ žengė dar toliau – ne tik pašalino klipą, bet ir savaitei užblokavo ultradešiniųjų lyderio paskyrą.

„Pašalinome vaizdo įrašą iš Jairo Bolsonaro kanalo už tai, kad jis pažeidė mūsų medicininės dezinformacijos apie COVID-19 politiką savo teigimu, jog vakcinos nesumažina rizikos užsikrėsti šia liga ir kad jos sukelia kitas infekcines ligas“, – nurodoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame „YouTube“ pareiškime.

Nauja J. Bolsonaro konfrontacija su socialiniais tinklais įsiplieskė po to, kai praėjusį ketvirtadienį savo savaitiniame tiesioginiame kreipimesi per „Facebook“ jis citavo tariamas Jungtinės Karalystės vyriausybės „oficialias ataskaitas“, kurios vėliau buvo paneigtos. Brazilijos prezidentui „Facebook“ yra itin svarbi priemonė savo rinkėjams telkti.

J. Bolsonaro pareiškė, kad minėtos ataskaitos „rodo, jog žmonėms, visiškai paskiepytiems nuo COVID-19, daug greičiau nei manyta išsivysto įgyto imunodeficito sindromas“.

„Rekomenduoju perskaityti straipsnį“, – pridūrė jis, nenurodydamas informacijos šaltinio.

„Nesiruošiu jo čia skaityti, nes nenoriu prarasti savo „Facebook“ tiesiogiai transliuojamo vaizdo įrašo“, – sakė J. Bolsonaro.

Vėlai sekmadienį ar anksti pirmadienį brazilų prezidento komentarus pašalinusi „Facebook“ tokį žingsnį atliko jau ne pirmą kartą.

Anksčiau bendrovė nustatė, kad jis skleidė dezinformaciją arba ragino žmones pažeisti socialinio atstumo politiką. Tačiau tai pirmas kartas, kai buvo pašalintas vienas iš J. Bolsonaro savaitinių tiesioginių kreipimųsi, kurie yra jo komunikacijos kertinis akmuo.

J. Bolsonaro anksčiau dar kartą pažeidė „YouTube“ taisykles, todėl bendrovė šįkart paskelbė, kad prezidentas septynias dienas negalės skelbti naujų vaizdo įrašų ar rengti tiesioginių transliacijų.

Kiti jo įrašai kanale, turinčiame 3,5 mln. prenumeratorių, liks prieinami.

Britų vyriausybė, atsakydama į AFP faktų tikrinimo komandos užklausą, paneigė, kad J. Bolsonaro paminėtos ataskaitos apskritai egzistuoja.

Tuo metu Brazilijos infekcinių ligų specialistų draugija savo pareiškime pabrėžė, jog nėra jokių įrodymų, kad AIDS ir vakcinos nuo COVID-19 būtų kaip nors susiję.

J. Bolsonaro biuras kol kas neatsakė į prašymą pateikti komentarų.

Prezidentas sako neketinąs skiepytis nuo COVID-19 ir kartą pajuokavo, kad vakcina gali „paversti jus aligatoriumi“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją