Gyventojai pranešė, kad jis buvo juntamas ir sostinėje Taibėjuje.

Taivano Centrinio meteorologijos biuro vertinimu, drebėjimo galingumas siekė 6,5 balo, o JAV Geologijos tarnybos (USGS) – 6,2 balo.

Centrinis meteorologijos biuras nurodė, kad 13 val. 11 min. vietos (8 val. 11 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo epicentras buvo šiaurės rytinėje Ilano apygardoje 67 km gylyje.

Ilane gyvenantis naujienų agentūros AFP reporteris sakė, kad drebėjimas truko maždaug pusę minutės.

„Namo sienos drebėjo tiek į šonus, tiek į viršų ir į apačią, jautėsi gana stipriai“, – sakė reporteris.

Jo rajone požeminis smūgis nuostolių nepadarė.

Po pagrindinio žemės drebėjimo įvyko 5,4 balo stiprumo pakartotinis smūgis, o Taibėjaus MRT metropoliteno sistema buvo maždaug valandai uždaryta atsargumo sumetimais.

Taibėjuje gyvenantis britų iliustratorius Tomas Parkeris sakė, kad važiavo metro, kai įvyko žemės drebėjimas, ir pridūrė, kad jam ir kitiems keleiviams buvo liepta kol kas likti stotyje.

Daugelis kitų pranešė apie drebėjimą socialiniuose tinkluose.

„Buvau mirtinai išsigandusi, klykiau savo kambaryje, – feisbuke rašė Yu Ting. – Šis žemės drebėjimas tikrai didelis, mano svetainėje išdužo stiklas.“

Kai kurios maisto prekių parduotuvės pranešė, kad per drebėjimą iš lentynų krito prekės.

Taivaną, esantį ties dviejų tektoninių plokščių sandūra, dažnai sukrečia žemės drebėjimai.

Kai kurie tokio stiprumo žemės drebėjimai gali pareikalauti gyvybių, nors daug priklauso nuo to, kur ir kokiame gylyje užfiksuojami požeminiai smūgiai.

Vaizdingą turistų mėgstamą Hualianą 2018 metais sukrėtė 6,4 balo žemės drebėjimas, per kurį žuvo 17 žmonių, o beveik 300 buvo sužeisti.

Pastaraisiais dešimtmečiais smarkiausias iš drebėjimų įvyko 1999 metų rugsėjį – tąsyk 7,6 balo smūgiai pareikalavo apie 2,4 tūkst. žmonių gyvybių.

Tačiau 6,2 balo drebėjimas, pernai gruodį supurtęs Ilaną, nepadarė didesnės žalos, taip pat nepranešta apie nukentėjusiuosius.